Vindyrkning

Hvad er økologisk-, biodynamisk- og naturvin?

Økologisk, biodynamisk og naturvin får i disse år en større opmærksomhed og mere plads på hylderne hos vinhandlerne, i supermarkederne og på restauranterne. Men hvad gemmer der sig egentlig bag disse vintyper?

Vinguide: Anmeldelser af biodynamisk vin – hvilke er gode og hvor kan de købes?

Biodynamisk vin er fremstillet af biodynamisk dyrkede druer. Biodynamik er en særlig landbrugspraksis, som arbejder med naturens kredsløb, rytmer og energier.

Indisk vin – den nye stjerne på det asiatiske vinkort?

De fleste vinelskere vil nok stadig reagere med skepsis og overraskelse over for indisk vin. Få her den britisk-ungarske vinekspert Peter Csizmadia-Honighs gennemgang af det indiske vinland og dets gemte oplevelser.

Frosten hærger de europæiske vinmarker

Hård og ødelæggende frost ramte i denne uge vinmarker i Østrig, Tyskland, Schweiz og Frankrig. Skaderne kan først gøres op de kommende dage, men mange er hårdt ramt.

Vinhøst : Årgang 2015 er ved at være i hus

Her i slutningen af oktober er vinhøsten på den nordlige halvkugle de fleste steder overstået. Generelt meldes om lavere udbytte end sidste år, men med en højere kvalitet som kompensation. Læs med her, hvad status er i de enkelte lande og vindistrikter.

Gode orangevine – og hvor de kan købes?

Du skal som regel arbejde lidt for at finde gode orangevine, da de stadig udgør en lille niche inden for vinhandlen. Her er en liste over nogle af de bedste og mest kendte orangevine.

Biodynamik i Bordeaux: Château Palmer årgang 2014

Biodynamisk vinbrug har været normen på tredje Cru-slottet Chateau Palmer i Margaux de seneste år, og nu bærer arbejdet frugt i form af den første årgang på 100% biodynamisk dyrkede druer.

Massive oversvømmelser af vinmarker i Centraleuropa

Ikke kun Prag og Passau er ramt af store oversvømmelser efter weekendens massive regnvejr. Lavtliggende vinmarker i flere lande ligger under store mængder vand.

Året rundt i vinhuset: Sommer

Mens arbejdet i vinkælderen er til at overse, er der fuld gang i arbejdet i vinmarken, hvor vinplanternes vækst eksploderer i første halvdel af sommeren – og vejret bliver fulgt nøje.

Undersøgelse: Fransk vin indeholder pesticidrester

En fransk undersøgelse har i følge Decanter vist, at størstedelen af landets vine ikke kun indeholder vin, men også rester af sprøjtemidler.

Året rundt i vinhuset: Forår

Foråret markerer starten på en ny travl vækstsæson, mens den forrige afsluttes i kælderen. Der er masser af arbejde, og vinhusene skal oven i købet også præsentere deres vine på et utal af vinmesser der finder sted i hele verden i løbet af foråret.

Året rundt i vinhuset: Vinter

Mens kulde og blæst bider i kinder og rusker i bygninger, kunne man nemt tro, at vinbonden tager flyet til varmere himmelstrøg og nyder tilværelsen. For hvad er der overhovedet at lave i en vinmark og i en vinkælder fra december til februar?

Økologisk vin må endelig kaldes…økologisk vin

Fra og med vinhøsten 2012 må økologiske vine kaldes, hvad de er, nemlig økologiske. En EU-komité har i dag besluttet ændringen, der kan lyde som det rene bureaukrati.

Så fik tyskerne endelig høstet Eiswein

Sidste vinter lå det meste af Europa i en dybfryser, men i år har temperaturerne været noget lunere. Udsigten til Eiswein årgang 2011 i Tyskland var derfor dystre, men for en uge siden skete »miraklet«.

Naturvin – den 3. vej for bæredygtig vindyrkning?

Et nyt begreb har ramt de danske vinforbrugere. »Naturvin« eller »vin nature«, som det hedder i Frankrig, hvor fænomenet er opstået. Men hvad er naturvin, og hvor kan du få fat i det henne?

Til forsiden…