To gode vinbarer i Torino

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/03/2013

Enoteca Bordò er med sin kreativitet synlig i gadebilledet. Her er et billede fra april 2012, hvor forpladsen var omdannet til en lun picnickrog.

Industribyen Torino er langt mere charmerende end sit rygte. Byen er »hovedstad« i Piemonte, og det betyder naturligvis masser af gode restauranter, men også et par gode vinbarer er et besøg værd, når du slentrer rundt mellem byens gamle arkader og får trang til et glas vin.

Enoteca Bordò

Torinos måske bedste vinbar. En fransk bistro-style vinbar, der drives af to toscanske søstre. Enoteca Bordò har en vinliste, der er meget fokuseret på naturvin – mest italienske, men ikke kun. Hyggelig stemning og ofte med events, så bliv ikke overrasket, hvis stenbelægningen foran vinbaren er omdannet til et grønt picnicområde.

Enoteca Bordò
Via Palazzo di Città, 19/A
10122 Torino

Tre Galli

En mere traditionel vinbar med mange klassiske vine fra Italien, Frankrig, Tyskland og mange andre lande. Stort udvalg og mange ældre årgang på lager. Køkkenet er et mix mellem det traditionelle køkken fra Piemonte og mere innovative retter.

Enoteca Tre Galli
Via Sant’Agostino, 25,
10122 Torino

Tippet af…

Jonathan Gebser bor tæt på Torino i Italien, og jeg mødte ham for et par år siden i den nordportugisiske by Melgaço, hvor vi begge skulle arbejde som vindommere i nogle dage. Jonathan arbejder for den italienske Slow Food organisation primært med vinstoffet. Han anmelder vine til deres vigtigste publikation Slow Wine Guide og arrangerer vinsmagninger, master classes og andre events i Italien og udlandet.

Til forsiden…