Riesling Week – smag på tysk Riesling fra 19.-25. maj 2014

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/05/2014

Riesling Week er kommet for at blive. På vinbarer, restauranter og hos vinhandlere i København er der masser af gode tilbud og smagninger med tysk Riesling. Og i år er Aarhus også med!

Fra den 19. – 25. maj er der fokus på de lækre tyske Rieslings. De deltagende vinbarer har et ekstra stort udvalg af tyske Rieslingvine, som sælges på glas, og flere steder har ekstra gode tilbud på flaskerne.

Det hele serveres med stor passion, for tysk Riesling har mange fans. Samtidig er maj måneds nye friske råvarer som skabt til Riesling. På nogle af restauranterne vil du med en særlig Rieslingvinmenu kunne opleve det perfekte match mellem tysk Riesling og maden.

Andre steder som fx Kødbyens Fiskebar og The Standard i København samt aarhusianske Restaurant Komfur og Restaurant MellemRum er der særlige Rieslingvinkort med tilbud på sublim tysk Riesling – enten et »best buy« eller sjældne vine. Andre har tilbud på dagens Rieslingret med dages tyske Riesling som fx på Klassisk Fisk og Restaurant Philkjær i Aarhus, mens der på Skovshoved Hotel er Winemaker’s Dinner. Kort sagt: Det bobler med aktiviteter og store smagsoplevelser.

Pop-up vinbar i Aarhus

Tirsdag den 22. maj er der pop-up vinbar på Fairbar i Aarhus. Fairbar er til daglig mest kendt for et sublimt og hædret udvalg af kvalitetsøl, men denne aften leger Fairbar med i Riesling Week 2014.

»Fairvinbar« sælger denne aften forskellige tyske Rieslings: For 100,– kan du få store smagsprøver på fire forskellige vine. I løbet af aftenen skifter udvalget, så der bliver mange forskellige vine at smage. Vi har fundet nogle perler og ikke mindst et par funky vine.

Jeg har selv udvalgt vinene og står bag baren denne aften. Du har derfor rig mulighed for at stille spørgsmål og få mere at vide om Riesling – og gå hjem en anelse klogere og formentlig endnu gladere for tysk Riesling. Kl 19.30 holder jeg et kort oplæg om tysk Riesling og om de første fire vine, der sælges fra baren denne aften.

Fairbar er en non-profit café i Aarhus, drevet af frivillige, og overskuddet går til velgørende formål. Konceptet bag cafeen bygger på frivillighed, bæredygtighed og kreativitet.

Vinene til dagens vinbar er sponsoreret af : H.J. Hansen/Vinspecialisten, Vinmonopolet, Vinova, Ærligvin.dk og Bichel Vine.

Læs mere.

Deltagere i København:

Vinbarer: Nimb Vinotek, Vinbaren Vesterbro Torv; Terroisten Vinbar, Gustavs Bistro og Butik, som bl.a. laver Sekt Brunch lørdag d. 23. maj, Vinbaren i Stefansgade og Barvin, som laver biovinsmagning søndag d. 18. maj ml. kl. 15.00–18.00 openair foran Bar’vins lokale.

Restauranter: The Standard – Almanak og Verendah, Kødbyens Fiskebar, Restaurant Radio, Restaurant Kokkeriet, Orangeriet i Kongens Have, Restaurant Marv og Ben, Restaurant Rebel,

Vinhandlere: Nur Wein, Krone Vin, Løgismose, Ubbes Vinhandel, H.J. Hansen, Dr. Tværgade, Barrique Vin, Theis Vine, Le Pinard, nemlig.com og kassenmedvin.dk

Deltagere i Aarhus:

Fairbar (pop-up vinbar den 22.5), Brasserie Belli, Smag Først Vinbar og Vinhandel, Klassisk 65 Bistro og Vinbar, Klassisk Fisk, Restaurant Pihlkjær, Restaurant MellemRum og Restaurant Komfur, Restaurant Substans, Vincafeen, Restaurant Miro, Restaurant Dauphine og Vinoble – Mahlers Vinhandel. Læs mere om de aarhusianske Riesling Week aktiviteter.

Læs mere om Riesling Week på Facebooksiden Riesling Lovers eller på Tyskvinkontor.dk

Annonce

Annonce

Til forsiden…