Fem gode vinbarer i Toronto

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/12/2012

Crush Wine Bar har en lækker indretning i næsten nordisk stil. Stedet skal besøges for sine omkring 80 vine, der sælges på glas.

Canadas største by er Toronto med 5.6 millioner indbyggere. Her er et hav af gode vinbarer med store udvalg i vine, der oven i købet sælges på glas. Besøger du vinbarerne efter arbejdstid, vil du støde på mange ansatte fra byens finans- og handelsvirksomheder.

Crush Wine Bar (Spadina Ave at King St West)

Stor vinbar med god stemning og rigtig lækker placering i det moderne King West-kvarter. Tilbyder »Flights« (smagesæt med fx 3 vine med et bestemt tema). Omkring 80 vine sælges på glas. Fedt sted at »hænge ud« eller nyde sin frokost eller middag. Her kan du nyde et varieret udvalg af både canadiske og nternationale vine.

Crush Wine Bar
455 King Street West
ON M5V 1K4

Mavrik Wine Bar

En af Torontos hipster-vinbarer. Cool atmosfære og god beliggenhed med et køkken, der fokuserer på lokale råvarer. Baren tilbyder også »flights« med bestemte temaer. Fokus på vine fra små vinbønder.

Mavrik Wine Bar
676 Queen Street West
ON M6J 1E5

Pic Nic Wine Bar

I den østlige del af Toronto finder du denne vinbar i det trendy Riverside kvarter. Omkring 30 forskellige vine på glas og »fights« i vinbaren. derudover kan du prøve forskellige vine fra det gode udvalg, der også dækker oste, charcuteri og hjemmesyltet tilbehør. Fokus på sæsonens og ikke mindst lokale og økologiske råvarer.

Picnic Wine Bar
747 Queen St E
South side of Queen
East of Broadview

Caren’s Wine and Cheese Bar (Bay Station)

I Yorkville kan du besøge dette hyggelige sted med en fortættet atmosfære. Restauranten er lille og intim, men maden, osteudvalget og et solidt udvalg af vine gør stedet værd at besøge.

Caren’s Wine and Cheese Bar
158 Cumberland Street
Toronto, ON M5R 3N5

The Ritz-Carlton – Four Seasons – Shangri-La – Trump

I den eksklusive ende, finder du byens fire nye hoteller, der alle er værd at besøge for et glas vin i baren eller restauranten, mens du måske kigger på mennesker. De har alle rigtig gode vinlister, og nogle har barer med fantastisk udsigt.

The Ritz-Carlton
181 Wellington Street, Toronto
Ontario M5V 3G7

Four Seasons Toronto
60 Yorkville Avenue, Toronto,
Ontario M4W 0A4

Shangri-La Hotel
188 University Avenue, Toronto,
Ontario, M5H 0A3

Trump International Hotel & Tower
325 Bay Street

Tippet af…

Angela Aiello er canadier og grundlægger af Canadas største sociale vinklub, The iYellow Wine Club med over 10.000 medlemmer. Jeg lærte hende at kende på en vintur i Tyskland i efteråret 2011. Hendes vinklub arrangerer vinsmagninger, rejser og studieforløb. Angela Aiello skriver også en månedelig klumme for Canada’s Style at Home Magazine.

Til forsiden…