Fem gode vinbarer i Rom

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 15/10/2013

Masser af lækre italienske vine venter på dig på nogle af Roms bedste vinbarer. Foto: Sorpasso

Rom er spækket med små hyggelige og autentiske vinbarer. Der er naturligvis mest fokus på Italiens mangfoldige vine, men flere steder finder du også vine fra andre europæiske lande eller naturvine. Her er anbefalinger fra en lokalkendt.

La Barrique

La Barrique er en hyggelig vinbar i Monti med et imponerende udvalg af vine fra Italien, Frankrig og Tyskland. Den flotte liste over vine, der serveres på glas, fokuserer på naturvine.

La Barrique (intet netsted)
Via del Boschetto 41b
Tel: +39 0647825953

Il Goccetto

Med en fantastisk stemning og en meget omfattende liste over vine, der serveres på glas, er Il Goccetto i det historiske centrum en kultagtig favorit hos mange vinnørder. Du kan også nyde kanapéer og oste.

Il Goccetto
Via Banchi Vecchi 14
Tel: +39 066864268

Palatium Enoteca Regionale

Denne statsstøttede vinbar tæt på den Spanske Trappe byder på fremragende vine og retter fra Lazio-regionen til rimelige priser. Prøv nogle af de mindre kendte vine, som serveres sammen med små gratis snacks som en aperitif, eller nyd en tallerken med lokale oste og pølser.

Palatium Enoteca Regionale (intet netsted)
Via Frattina 94
Tel: +39 0669202132

Il Pentagrappolo

Et par minutters gang fra Colosseum finder du en af Roms mest charmerende vinbarer. Besøg stedet for at nyde nogle vine, som du kan købe på glas, eller – måske endnu bedre – vælg en hel flaske fra den lange vinliste med mange populære og skattede vinhuse. Mange af dem er naturvine.

Il Pentagrappolo
Via Celimontana 21
Tel: +39 067096301

Sorpasso

Det er oplagt at smutte forbi denne caféagtige vinbar enten inden eller efter et besøg i Vatikanet. Her kan du nyde lækre snacks, og vinlisten indeholder både betryggende velkendte vinhuse og nogle udfordrende overraskelser.

Sorpasso
Via Properzio 31–33
Tel: +39 0689024554

Tippet af…

Irene de Vette er hollandsk journalist. Jeg rejste med hende på en fantastisk vintur til Georgien i efteråret ’12. Hun skriver for The Rome Digest, der er en engelsksproget portal om gastronomi, drikke og food shopping i Rom. Bag den står fem skrappe kvinder, der alle har fingeren på Roms puls og brænder for at dele deres viden med lokale indbyggere og ikke mindst Roms turister.

Annonce

Til forsiden…