Fem gode vinbarer i London

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 27/11/2012

Gordon’s Wine Bar er fra slutningen af 1700-tallet og ligner kulissen fra en Sherlock Holmes-film.

London er kendt for sine pubber og ikke mindst sine pints. Men hvor går du hen i London, hvis du får lyst til vin og stemning? Læs her om fem gode steder, udvalgt af en af mine venner, der er lokal vinelsker.

The Sampler (South Kensington og Highbury & Islington)

Tippet af…

Peter Csizmadia-Honigh er fra Ungarn og nu bosat i London. Han er ansvarlig for uddannelserne hos Institute of Masters of Wine. De ungarske rødder er dybt forankret i familiens Royal Somló Vineyards, hvor der produceres Somló vine. På Borvilag skriver Peter privat om sine vinoplevelser.

Dette er faktisk mere en vinhandel end en vinbar, men det gør ikke stedet mindre interessant. Du kan fra gaden gå ind, købe et plastic chipkort og indsætte pund på det. Efterfølgende kan du smage dig igennem butikkens 80 forskellige vine, der står i avancerede systemer, som holder vinene friske, selvom de står åbne nogle dage. The Sampler har to butikker i London, som har hver deres smageudvalg heriblandt også nogle ikonvine. Så er du nysgerrig, kan du få smagt 160 vine – og måske få »kysset« et par ikoner undervejs – mens du er i London. Et smageprogram kan ses på deres netsted.

The Sampler South Kensington
35 Thurloe Place
London SW7 2HP

The Sampler Islington
266 Upper Street
London N1 2UQ

Gordon’s Wine Bar – (Embankment)

En af de ældste vinbarer i London fra slutningen af 1700-tallet. Serverer primært sherry og port fra fade, men stedet har også et stort internationalt vinkort. Gordon’s Wine Bar er et besøg værd for atmosfærens snarere end vinens skyld. Uhøjtidelig, value-for-money og med mugne hvælvinger i kælderen. Stærk fransk ost og simple retter kan købes til dit glas. Vær forsigtig med de særdeles velskænkede glas portvin. Skal opleves.

Gordon’s Wine Bar
47 Villiers Street
London WC2N 6NE

The Planet of Grapes (Manison House og Monument)

Et nyt koncept for storbyturisten, der ønsker et ærligt og godt forhold mellem pris og kvalitet. Dybest set en vinbutik med en vinbar, hvilket betyder, at du kan sidde og nyde en flaske vin, der kun tillægges £10 mere, end butiksprisen lyder på. Udvalget er på over 450 forskellige vine. Der sælges også et udvalg af vine på glas, hvis en flaske er for meget for dig. The Planet of Grapes har to barer, og begge steder har også et begrænset, men fint udvalg af varme retter.

Planet of the Grapes Bow Lane Wine Bar
74–82 Queen Victoria St
Bow Lane,
London EC4N 4SJ

Planet of the Grapes Leadenhall Wine Bar
9/10 Bulls Head Passage
Leadenhall Market,
London EC3V 1LU

Tæt på Kings Cross St Pancras finder du et stykke autentisk Spanien med et stort mad- og vinudvalg af god kvalitet. Foto: Matt Cheetham

Bar Pepito (King’s Cross St Pancras)

I et af Londons charmerende hjørner finder du denne bar primært fokuseret på sherry og tapas. På autentisk andalusisk vis genopliver stedet den sydspanske charme, så du kan nyde dit glas i baren sammen med et par tapas, mens du er omgivet af seranoskinkerne, der hænger ned fra loftet. Du kan købe over 20 forskellige sherrys på glas, cava og mange andre spanske vine. Ukompliceret bar, hvor du skal forberede dig på at stå op, mens du nyder dit glas vin.

Bar Pepito/Camino Cruz del Rey
3 Varnishers Yard,
The Regent’s Quarter,
King’s Cross,
London N1 9FD

Terroirs Wine Bar (Charing Cross)

Ved Trafalgar Square finder du denne nyere vinbar, der både vin- og madmæssigt fokuserer på det autentiske og naturlige med hang til Frankrig og lidt Spanien og Italien. Du kan også smage vine fra mere specielle vinlande som fx Libanon eller Georgien. Stort vinudvalg, der går meget i dybden på flere af de køligere franske vinområder.

Terroirs Wine Bar & Restaurant
5 William IV Street
London WC2N 4DW

Annonce

Til forsiden…