Et godt glas vin i verdens øltønde: Tre vinbarer i Bruxelles

Af Mathias Rose, Winelab.dk, 18/10/2019

Vin er måske ikke det første, man tænker på, når turen går til Trappistøllens epicenter, Bruxelles. Men efter de første par klistrede, søde øl og eddikesure geuze, stiger trangen til et godt glas. Her giver vi dig tre gode kandidater til igen at få kroppen i balance.

Foto: Winery Dansaert

Winery Dansaert

Rue Léon Lepage 53, Bruxelles, Belgien.
Åbningstider: Alle dage 15:00–23:00.

I hjertet af Bruxelles, omkring tre kilometers gang fra Europakvarteret, ligger en af Winery-kædens vinbarer. De to andre Winery-satellitter er også placeret i Belgiens hovedstad, men med Dansaert som den mest centrale.

Vinkortet fokuserer på økologiske og biodynamiske vine med stor vægt på franske områder fra Alsace i nord til Languedoc i syd – krydret med en knivspids portugisiske, spanske og italienske vine.

Til vinene kan du nyde små deleretter som charcuteri og ost.

Winery Dansaert er den nyeste af kædens barer og åbnede dørene i 2018.

Der er altid omkring 12 vine på kortet. Priserne svinger mellem fem og 15 euro for et glas.

I dagtimerne fungerer baren også som vinbutik. Du kan nyde de mere end 100 forskellige flasker fra hylderne i baren mod en tillægspris på kun ni euro.

Foto: Le Petit Canon

Le Petit Canon

Rue Lesbroussart 91, Bruxelles, Belgien.
Åbningstider: Mandag-fredag 17:00–20:00. Lørdag 16:00–23:00.

På et gadehjørne, to kilometer stik syd fra Europakvarteret, ligger Le Petit Canon omgivet af franske altaner og grønne træer – i hvert fald om sommeren. Stedet tiltrækker et yngre publikum, stærkt påvirket af dens placering i universitetsområdet.

Vinkortet har udgangspunkt i de klassiske franske områder men også få afstikkere til Italien og Portugal. Med priser på mellem fire og syv euro for et glas forstår man godt stedets tag i det yngre publikum.

Baren tilbyder også små anretninger. Udover de gængse charcuteriplatter og ostetallerkner, skiftes der jævnligt ud i menukortet med libanesiske fladbrød og italienske bruschetta.

Foto: Tarzan

Tarzan

Rue Washington 59, Bruxelles, Belgien
Mandag til fredag 17:00–23:00. Lørdag 15:00–23:00. Søndag 15:00–22:00

Hvis du er klar på at gå all in på naturvin, kan du tage turen 700 meter længere mod syd fra Le Petit Canon til Tarzan i Rue Washington. Her koster et glas mellem fire og 15 euro.

Vinen kan nydes på en af taburetterne i baren eller længere nede i det smalle lokale ved et af de tætstående tomandsborde.

Til vinen kan små retter som rødbedesalat med avokadocreme og hvidvinsdampede muslinger stille sulten.

Baren er dog udfordret på antallet af siddepladser.

Hvis du går ud for at få et glas efter spisetid i weekenderne, skal du være indstillet på at stå op. Ud på de sene aftentimer kan der være så mange mennesker stimlet sammen, at gæsterne står skulder om skulder til ud på fortovet.

Hvis du forelsker dig i en af vinene, kan du smutte ind til naboen. Her ligger vinbutikken Jane, som sælger vinene til gode butikspriser.

Til forsiden…