En velfortjent pause fra turistmagneterne: Tre naturlige vinbarer i Paris

Af Mathias Rose, Winelab.dk, 04/12/2019

Foto: Septime La Cave

Du har brugt en halv dag i kø for at se udsigten fra toppen af Eiffeltårnet. Du har fået et glimt af Mona Lisa gennem horden af selfiestænger og kinesiske turister på Louvre.

Nu er det tid til at bruge dit ophold i Frankrigs hovedstad på den virkelige hovedattraktion: Vin og mad. Her er tre gode steder at nyde vine uden alt for meget tilsat skrammel.

Septime La Cave

3 Rue Basfroi, 75011 Paris, Frankrig.
Åbningstider: Alle dage 16:00–23:00.

Septime La Cave ligger en kilometers gang fra Bastillepladsen.

Stedet er officielt en vinbutik, der kun sælger vine ud af huset. Dog afslører opstillingen af glas bag baren og tavlen med dagens små anretninger og vine på glas, at det lille lokale også fungerer som bar om aftenen.

La Caves selvpåtagede rolle som butik betyder, at der kan nydes fantastiske naturvine til urimeligt lave priser på stedet. Med en tillægspris på bare ni euro kan man slå sig løs i hele butikkens udvalg af hvid-, orange-, mousserende- og rødvin, der repræsenterer det meste af Europa fra Frankrig til Georgien.

Butikkens lille lokale og dæmpede belysning skaber en intim og hyggelig atmosfære, men med omkring ti siddepladser, fordelt i baren og ved nogle rustikke bord- og bænkesæt, er mange henledt til at stå på gaden. En del af stedets charme, hvor man får lov til at nyde gadens liv med flere barer i nærområdet. Det fungerer dog bedst i sommerhalvåret.

Til vinen tilbyder butikken små retter af lækre, franske oste, charcuteri og oliven, der dog næppe kan udgøre aftenens hovedmåltid.

Foto: L’Attache

L’Attache

52 Rue Basfroi, 75011 Paris, Frankrig.
Åbningstider: Alle dage 18:00–02:00.

Når Septime La Cave lukker omkring klokken 23, kan du passende slingre de 400 meter længere ned ad samme gade til L’Attache. En vin- og madbar, hvor priserne tager et nyk op fra La Cave. Barens noget mindre udvalg i vin fokuserer mest på klassiske franske naturvinsområder som Jura og Savoie med et par europæiske tilføjelser.

Hvad stedet mangler i muligheder på vinfronten, godtgør den for med flere siddepladser både ude og inde.

Der tilbydes også et noget større udvalg af madretter til vinen fra en menu, der ændres hver dag. Forskellige udgaver af tatar, frisk burrata med tomater og dagens toast er en fast del af udvalget.

Chambre Noir

82 Rue de la Folie Méricourt, 75011 Paris, Frankrig.
Åbningstider: Tirsdag til lørdag 18:00–23:30.

Halvanden kilometer nord for Bastillepladsen ligger Chambre Noir. Fra gaden syner det smalle indhak i facaden ikke af meget, hvis altså ikke det var for flokken af unge mennesker, der har omringet den lille bar.

Menneskemylderet fortsætter indenfor, hvor det ihærdige personale snor sig gennem den tætte labyrint af vinglas og gæster til lyden af skrattende hiphop fra en lommehøjtaler.

Langs de rå betonvægge, dekoreret med tomme vinflasker, sidder folk stimlet sammen om stearinlysene på tomandsbordene.

Hvis du vil sidde og nyde nogle af de små serveringer af oste og charcuteri fra tekøkkenet bag baren, skal du være ude i god tid, da stedet ikke modtager reservationer.

Glaspriserne starter omkring fire euro og flasker omkring 30, men der er intet vinkort til at videregive de informationer. I stedet er sortimentet præsenteret på et par træhylder bag baren, hvor priserne er skrevet på flaskerne med kridttusch.

Udvalget fokuserer hovedsageligt på franske vine, men byder også på flasker fra resten af Europas naturvinsscene.

Til forsiden…