Vine fra den russiske zar

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 30/10/2013

1345/3266: 3 bts. Malaga, »The Massandra Collection« 1914 B (ts/us). Oc. Vurdering: 2.500–3.000 kr. Foto: Bruun-Rasmussen

Bruun Rasmussen Vinauktioner udbyder vine fra den legendariske vinsamling, der hidtil har tilhørt den russiske zar – bedre kendt som »The Massandra Collection«. Auktionen afsluttes søndag den 10. november.

Vinauktionen byder på et imponerende antal flasker, hvor historiens vingesus og den vinøse oplevelse til fulde forenes. Det gælder 28 forskellige katalognumre med hver tre flasker fra den gigantiske vinsamling, der oprindeligt tilhørte den russiske Zar Nikolaj II, men siden er blevet udbygget af skiftende russiske statsoverhoveder.

Overlevede Sovjetunionens sammenbrud

»Vinene har ligget trygt og godt, mens verden har ændret sig på disse breddegrader. Der har gennem tiden til alt held været enighed om, at disse flasker ikke skulle være omfattet af samfundets øvrige omvæltninger, hvorfor vi i dag kan være så heldige at få mulighed for at nyde dem. Vinene fra denne samling er helt tilbage fra 1914, og det er overvejende søde vine, der er lavet på kendte, eller varianter af kendte druer, og de er bestemt værd at stifte bekendtskab med,« udtaler Morten Stenør Larsen, leder af Bruun Rasmussens vinafdeling.

Ved denne auktion er det også muligt at byde på en unik samling fra Domaine Romanée-Conti, og en flaske Madeira Terrantez fra 1790, fra producenten Borges.

Se hele vin auktionen

Annonce

Til forsiden…