Nordens Bedste Tjener er danske Tabita Mortensen

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/03/2014

Ved Foodexpo 2014 blev danske Tabita Mortensen kåret som Nordens Bedste Tjener. Foto: Tony Brøchner / MCH

Fem nordiske tjenere dystede under Foodexpo om titlen som Nordens Bedste Tjener – og vinderen blev danske Tabita Mortensen.

Fuld koncentration og fart på fra klokken 7.00 morgen til 16.00 eftermiddag gav et rigtig godt udbytte for danske Tabita Mortensen ved det nordiske mesterskab for tjenere på fødevaremessen Foodexpo hos MCH Messecenter Herning.

Hun vandt titlen i et tæt felt, der blandt andet dystede på opdækninger, serveringer, fortælling om maden og evnen til at improvisere.

Tabita Mortensen deltog som regerende dansk tjener-mester fra 2013 – en titel, hun også dystede i på Foodexpo søndag, hvor hun fik en anden plads efter Peter Pepke:

– Nu tabte jeg den danske til Peter i går, så måtte jeg jo snuppe sejren i Norden i dag, lød det fra en glad vinder.

Tabita Mortensen arbejder aktuelt på Kähler i Tivoli, men vender hjem til Østjylland og Molskroens Strandhotel fra 1. april.

Maden, der blev serveret undervejs i konkurrencen, var i øvrigt tilberedt af kokke, der konkurrerede i en sideløbende konkurrence om Nordens Bedste Kok. Den konkurrence vandt islandske Viktor Andresson, mens danske Michael Pedersen endte på tredjepladsen.

Islænding er Nordens Bedste Kok

Kampen om at blive Nordens Bedste Kok faldt ud til islandsk fordel på Foodexpos sidste dag.

Islandske Viktor Andresson var lige niveauet over de andre, da der blev afviklet nordiske kokkemesterskaber under fødevaremessen Foodexpo. Islændingen vandt foran svenske Fredrik Andersson og danske Michael Pedersen.

Sådan – islandske Viktor Andresson er Nordens Bedste Kok. Foto: Tony Brøchner / MCH

Annonce

Annonce

Til forsiden…