Urter

timian

Vin til timian

Timian er nærmest et universelt middelhavskrydderi, der har fået en kæmpe udbredelse i det danske køkken, især efter at det italienske køkken har vundet vores hjerter. Gode vinmatch findes da også let fra de italienske og franske vinmarker.

Vin til koriander

Koriander – i særdeleshed den friske – bliver mere og mere populær. Det sker i takt med, at vi gastronomisk åbner vores horisont mod Østen, ligesom vi oftere lader ferierejsen gå hertil. Vinmæssigt er den et middelsvært »problembarn«.

persille

Vin til persille

Den måske mest anvendte og kendte krydderurt, som giver et karakteristisk krydret, friskt og grønt twist til dine retter. Når du skal matche vin til persille, skal du gå i retning af den grønne og krydrede smag.

Vin til salvie

Dejlig urt med en særpræget og karakteristisk smag, der både er krydret, lidt bitter og kan virke lidt hengemt. De hvide vine er bedst, men italienske røde og er også gode match.

Oregano

Vin til oregano

Universalkrydderiet i det italienske køkken og særdeles populær på vores nordlige breddegrader, hvor det italienske – og dermed også italienernes krydderier – stadig fylder meget på vores tallerkener.

Vin til rosmarin

Populær og letdyrkelig urt, der er som skabt til lam og sauterede retter. Rosmarinens karakteristiske smag kan du let genfinde i mange rødvine fra middelhavsområdet.

Vin til citronmelisse

Det giver næsten sig selv, at vine med indbygget frisk citrus/lime smag passer godt til denne friske urt, der faktisk bruges i retter lige fra forretten til desserten.

basilikum

Vin til basilikum

Delikat og populær krydderurt, som er en vigtig del af fx det italienske køkken og meget anvendt i salater og i kødretter. Den varme og karakteristiske basilikumsmag matcher både røde og hvide vine.

Vin til purløg

Purløg er en af de mest simple og letdyrkelige krydderurter vi kender, og den er uundværlig til mange af vores dejlige sommerspiser. Den græsagtige løgsmag skal fanges i vinen, og det indkredser kandidaterne.

Til forsiden…