Vin til multe

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 19/01/2011

multe

Sommerfisk skal da have sommervin! Multe er lækker skindstegt eller grillet, og så skal vinen være fyldig.

Vin til multe

Fisken strømmer hertil sammen med det lunere sommervand. Derfor kunne det jo meget passende være en vin i sommer stil, der følger multen. Rosé med fylde, evt fadlagret, vil være eminent til fisken. Det er vigtigt at stilen er frugtig og fyldig. Især hvis man vil gøre det bedste for multen og smide den på grillen eller skindstege den. En fyldig og fadlagret hvid, fx Chardonnay, er et godt match, der vil gå godt i spænd med den grillede stil fra fisken.

Vinmatch: Rosé og Chardonnay.

Fakta om multe

Sæson for multe: Multen er en varmtvandsfisk og er derfor overvejende tilgængelig i de danske farvande om sommeren.

Udnyttelse: Filet, hel.

Tilberedning: Kogt, steget.

Fangstområde: Nord-østlige Atlanterhav, Østersøen

Næringsværdi pr. 100 g:
Energi: 410 kJ
Protein: 20,1
Kulhydrat: 0
Fedt: 2,0

Navn: Chelon labrosus
Engelsk: Mullet
Tysk: Meeräsche
Fransk: Muge, Mulet

Kendetegn
Sølvblå til havgrøn på oversiden. Lysere bug og meget store skæl. Form som en laks, men rygfinnerne er korte. Den forreste består af 4 pigstråler. Munden er lille. Multen holder til ved å-udløb og moler. Middelfed fisk. Kødet er saftigt og ud mod skindsiden er kødet svagt rødligt.

Fiskekampagnen 2 gange om ugen har stillet billede og fakta om fiskene til rådighed for artiklen.

Annonce

Til forsiden…