Rødvin til fisk

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 22/02/2013

Hvidvin er det traditionelle valg til fisk af mange åbenlyse grunde. Men hvorfor egentlig ikke drikke rødvin hertil? Og hvad er udfordringerne i forhold til fisken? Læs her, hvordan du får rødvin og fisk til at spille sammen.

Rødvinens tanniner (garvesyre) er den altoverskyggende problemstilling mellem dette ofte umage par. Det skyldes, at fiskens kød tit er syrerige og derfor kan få rødvin til at smage metallisk og nærmest indkapsler dens frugtighed

Find de lette eller frugtige rødvine til fisken

Loires Pinot Noir har ofte et lavt indhold af tanniner, og det gør dem egnet til fisk. Samtidig med det lave indhold af tanniner har de også en lethed, der passer godt til de mere enkle og lette fiskeretter. Hvis du oven i købet køler vinen let, bliver den kun endnu mere elegant og fiskeegnet.

Når vi nu er i Frankrig, kommer vi heller ikke udenom et andet godt rødvinsområde, der laver gode røde fiskevine: Beaujolais er nemlig en af de mest kendte leverandører af superfrugtige rødvine. I Beaujolais laves vine på druen Gamay, og via en speciel teknik, kulsyre maceration får man en vin med et lavt indhold af tanniner. Og det er netop, hvad der passer til fisk. Disse frugtige vine laves også på samme metode andre steder i Verden. De passer som tommelfingerregel godt til fiskene og egner sig ligeledes rigtig godt til en let afkøling, som giver vinene en rar friskhed.

Rødvin til grillede fisk

Skindsteger eller griller du din fisk, er det markant lettere at drikke rødvin til. Vine med en let til mellem fadlagring vil matche fiskens mere mørke og røgede smag bedre, ligesom tanninerne bliver mindre problematiske ved denne tilberedning. Det vil stadig være en god idé at servere din rødvin let afkølet ved ca. 16 grader.

Vinmatch: Rødvin med lavt indhold af tanniner, fx Pinot Noir fra Loire, Beaujolais og fadlagrede til skinstegte og grillede fisk.

Annonce

Til forsiden…