Vin og mad

Har du lyst til at vide mere om, hvordan du kan matche vin til mad? Så følg med på siden her. Der kommer løbende nye artikler.

Seneste artikler

Den moderne klassiker: Dansk kirsebærvin og risalamande

For ti år siden ville de fleste danskere tænke på en sløj omgang med støv på fra supermarkedets nederste hylde, hvis nogen sagde kirsebærvin. Men situationen er en anden i 2018.

Julevin: 11 vine som passer til julemenuen

Julen nærmer sig, og dermed er det også tid til at vælge vinen eller vinene til juleaften. Jeg sadlede om på vinvalget sidste år, og min nye tradition er i den grad kommet for at blive.

Saint-Joseph til påskelammet

Nordrhône er som regel leveringsdygtig i smukke og slanke Syrahvine, som passer perfekt til påskens lam. Vi har testet en håndfuld af dem, du kan finde på hylderne hos de danske vinhandlere.

Vin til risalamande (ris a la mande)

Ris a la mande går i to retninger med smagen. Fløden med mandlerne går til venstre og kirsebærsaucen går til højre. Men vi kan sagtens få dem til at mødes i en flaske dessertvin.

Grillet rokke med stegte hvide asparges og krydderurtecreme

Skræl de hvide asparges, og knæk rodenden af. Varm en pande op, kom lidt olie og smør på, og steg de hvide asparges i ca. 1 minut på alle »4 sider«, så de får en flot gylden overflade over det hele.

Øvrige artikler

Riesling week 2015

Tyskerne er over os igen – Riesling Week er i gang

Tysk Vinkontor kører igen i år charmeoffensiv i Danmark for tysk vins superstar Riesling. Flere danske restaurationer, vinbarer og vinhandler har derfor sat Riesling på programmet.

Michael Poulsen – Vinpusheren (3)

I en ny og smuk bog tager Vinpusheren os for tredje gang med til krydsfeltet mellem mad og vin, og hvordan du skaber de perfekte match. Michael Poulsen går i sin seneste bog skridtet videre og tager dig også med til flere af sine favoritvinområder.

Vin til tapas

Tapas er en lige så broget og mangeartet størrelse som den spanske kultur. I det spanske vinland finder vi flere vine, som er perfekte match til denne uhøjtidelige spise.

Annonce

Til forsiden…