Sødt, sådan! : Bounties

Af Cecilie Sofie Svensson, 06/09/2011

Bounties

Jeg har før udtrykt min fascination over det at lave en hjemmelavet version af noget, man ellers kun kender til som færdiglavet produkt. Jeg synes, det er vildt sjovt, når man får flyttet grænserne for, hvad man kan lave og ikke lave, og tit så er det faktisk ikke særlig avanceret at efterligne de velkendte produkter i en ofte bedre og i hvert fald mindre tilsætningsproppet udgave. Jeg elsker selv Bounty, og både jeg selv, fotografen og hendes assistent er enige om, at de her hjemmelavede små barer smager mindst lige så godt som originalen. Prøv selv.

Bounties

Til 6–8 barer

  • 125 g kokosmel
  • 1½ dl kondenseret mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 200 g mørk eller lys chokolade til overtræk

Kom alle ingredienserne undtagen chokoladen i en tykbundet gryde og lad det simre ved svag varme et par minutter, indtil kokos blandingen er vel blandet sammen. Det er vigtigt at røre ofte, ellers brænder blandingen på i kanterne. Lad kokosblandingen trække i mindst en time, så kokossen kan stå og blive saftig. Alternativt kan du lade kokosmelet stå og trække natten over i mælk og så si mælken fra, inden du hælder kokosmelet i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. Når blandingen er afkølet/har trukket, former du 6–8 barer og lægger dem på bagepapir. Nu skal de stå og tørre let på overfladen, gerne natten over. Herefter kan du dyppe dem i smeltet chokolade. Hvis ikke du lader dem stå og danne en tør ‘skal’, så falder de lettere fra hinanden, når du dypper dem i chokoladen. Jeg synes selv, det er drønsvært at få chokoladen tempereret perfekt, nogle gange lykkes det, andre gange ikke. En god måde at få det til at lykkes er således: Hak chokoladen fint og varm knap to tredjedele over vandbad, indtil chokoladen lige nøjagtig er smeltet. Tag den af varmen og tilsæt den sidste tredjedel og rør, indtil alt chokoladen er smeltet. Den sidste tredjedel vil afkøle den allerede smeltede chokolade til den rette temperatur. Chokoladen skal føles lunken, når du mærker med en fingerspids, så vil den være ca. 30 grader, og er klar til at overtrække. Som alternativ kan du smelte chokoladen med en skefuld palmin (kokosfedt) eller smagsneutral madolie (f.eks. kokosolie eller solsikkeolie), så får du ikke en overflade, som knækker, når du bider af den, men til gengæld bliver den blank og fin.

Winelab.dk har i samarbejde med Politikens Forlag, fået lov til at bringe en opskrift fra Cecilie Sofie Svenssons Sødt, sådan!, der ligeledes er anmeldt her på siden.

Til forsiden…