Paul Cunninghams julerødkål

Af Paul Cunningham, 12/10/2013

4 store rødløg
1 helt hvidløg
1 chili
1 stort rødkål
2 kanelstænger
2 stjerneanis
2 nelliker
12 enebær
revet skal af ½ øko-appelsin
1 dl andefedt
1 dl olivenolie
2 dl rødvinseddike
200 g rørsukker
saft og fileter af 1 appelsin
havsalt og sort peber

Opskriften er fra bogen:

Paul Cunningham:
Privat
232 sider, hardback. 300,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen

5/6 stjerner

Pil rødløgene og skær dem i kvarter. Halvér hvidløget. Fjern frøene fra chilien og hak den. Pil evt. kedelige yderblade af rødkålen og skær den i kvarter, fjern stokken og skær derpå rødkålen i grove tern eller klodser.

Svits løg og hvidløg med krydderier, chili og appelsinskal i andefedt og olivenolie. Kom rødkålen på, vend det godt rundt og lad det svitse med i 10 minutters tid, til det hele er godt blandet. Hæld eddike, sukker, appelsinsaft og -fileter ved. Lad retten simre i 15 minutter. Smag den til med havsalt og sort peber knust i en morter.

PS – Jeg kan ikke lide rødkål skåret i strimler. Jeg kan ikke få den op på gaflen og spilder på min skjorte, og så bliver min kone sur! I stedet skærer jeg den i grove tern eller klodser. Spis rødkålen til and, gås, flæskesteg, kalkun, whatever. Men til stegt foie gras er den toppen.

Annonce

Til forsiden…