Jul

Ni opskrifter på gløgg – fra Småland til middelalderen

Det er blevet december og tid til et glas gløgg eller to. I denne artikel kan du finde inspiration i hele ni gennemprøvede opskrifter.

Brødrene Prices flæskesteg

Der findes mange måder at lave flæskesteg på – nogle starter f.eks. med at koge sværen. Det har vi forsøgt nogle gange, men vi syntes ikke, resultatet blev særlig meget bedre af den grund.

Brødrene Prices Risalamande

Adam og James Prices’ opskrift på den klassiske dessert, som Juleaften er på menuen i langt de fleste danske julehjem.

Emmerys opskrift på vaniljekranse

Fra den nye kogebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre vaniljekranse.

Emmerys opskrift på brunkager

Fra den nye bagebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre brunkager.

Paul Cunninghams julerødkål

Paul Cunninghams opskrift på julerødkål. Han skærer den i grove tern, fordi han ikke kan få strimler op på gaflen, og så bliver hans kone sur, hvis han spilder på sin skjorte.

Mulled Wine – opskrift på britternes gløgg

Opskriften på briternes gløgg, der er let og hurtig at lave. Du kan forberede den i forvejen og blot varme op, når du skal bruges den.

Blomsterbergs Jul : Krydret julegløgg

Mette Blomsterbergs krydrede julegløgg der virkelig er proppet med masser af julekrydderier, blandt andet også laurbærblade.

Blomsterbergs Jul : Flæskesteg og andesteg med brun sauce og brunede kartofler

Mette Blomsterbergs opskrift på hvordan hun tilbereder flæskesteg og andesteg og med tilbehøret og ikke mindst soucen, som er en del af en klassisk julemiddag.

Blomsterbergs Jul : Mors klejner

Mette Blomsterbergs mor lavede klejner til de få udvalgte. Se her hvordan du gør hende kunsten efter.

Vin chaud

Vin chaud – Fransk gløgg

Fransk varm vinterdrik, som mange måske har mødt en kold vinterdag på en fransk løjpe. Det smager også fremragende i den danske råkolde december.

Glühwein

Glühwein – Tysk gløgg

Tysk vinter- og julespecialitet, du kan varme dig på ved et af landets mange udendørs julemarkeder, der skyder op i december.

Dansk julegløgg

Dansk julegløgg

Opskriften på den klassiske danske julegløgg, som er blevet drukket i december gennem generationer.

Traditionell julglögg från Småland

Original opskrift på smålandsk julegløgg, der varmer helt ind i julehjertet.

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Den hvide gløgg kan også friskes op med appelsinbåde i glassene. Bogen ‘Vintermad der varmer’ giver her sit bud på den bedste hvide variant.

hvid gløgg

Hvid gløgg med frugtbrændevin og pære

Opskriften på Claus Meyers lækre hvide gløgg lavet på æblemost med ingefær og æble- eller pærebrændevin.

flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær og sovs

Claus Meyers viser, hvordan du let laver en flæskesteg med sprød svær og naturligvis en god sovs til.

æbleskiver

Æbleskiver

Opskriften på Claus Meyers æbleskiver med appelsin og kardemomme. Én portion er aldrig nok.

ALMANAK: Søndag uge 50

Søndag i uge 50 er flæskestegssandwich, æbleskiver og hvid gløgg. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Lørdag uge 50

Lørdag i uge 50 er flæskesteg med sprød svær og sovs og chokoladecreme. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Fredag uge 50

Fredag i uge 50 er andelevermousse med hvidløg, braiserede kalvehaler og perlebyg med krydderurter, samt perlebyg med krydderurter. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Torsdag uge 50

Torsdag i uge 50 er braiseret svinebov og rødkålssalat med figner og appelsin samt kikærtesalat med rødløgsmarmelade. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Onsdag uge 50

Onsdag i uge 50 er stegt rødfisk og nudelsalat med grape og koriander og klatkager med brombærsyltetøj. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Tirsdag uge 50

Tirsdag i uge 50 er Confit af andelår med varm rødkål og Luciabrød. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

ALMANAK: Mandag uge 50

Mandag i uge 50 er risengrød og Bøf à la mode. Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe en uge fra Claus Meyers bog ALMANAK.

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…