Tilberedning af andesteg

Af Anne Larsen for fakta, 06/11/2013

Foto: Louise Guldborg

Der er ingen ben i at stege en and til perfektion. Anne Larsen afslører her, hvordan du gør, så du har velstegt and, som oven i købet er varm ved servering.

Ingredienser

1 hel rødløg
1 hel and
2 æbler
10 svesker
Lidt salt

Sådan gør du

  • Tø anden op i køleskab i 2 døgn.
  • Tag posen med indvolde og hals ud, tag indholdet ud af posen og læg det i en gryde, stil det på køl, til du skal lave saucen.
  • Rens anden indvendig for eventuelle rester af indmad. Dup den tør indvendigt og udvendigt. Gnid den med salt.
  • Skær æbler og løg i tern. Fyld anden med svesker, æbler og løg. Bind evt. lårene sammen med en bomuldssnor.
  • Læg anden i et ovnfast fad, med brystsiden opad.
  • Stil fadet i en kold ovn og stil nu temperaturen på 150 grader.
  • Anden skal stege i 3 timer.
  • Først en time med brystsiden opad, så vendes anden og steger en time, og anden vendes igen med brystsiden opad og steger færdig den sidste time.
  • Partér anden og læg den i et ovnfast fad og stil den i 200 grader varm ovn, lige umiddelbart inden servering, i ca. 12 minutter.

Annonce

Annonce

Til forsiden…