Mit lykkelige Køkken : Shishkebab med agurkeraita

Af Nikolaj Kirk, 24/08/2011

Shishkebab med agurkeraita

4 pers. Kebab

1 tsk hele spidskommen
1 tsk korianderfrø
1 nellike
2½ cm frisk ingefær
1 tsk gurkemeje
1 frisk rød chili
½ tsk stødt kanel
125 g hakket lammekød
350 g hakket oksekød
1 løg
1 æg
8 træspyd
salt og peber

Raita
½ agurk
2½ dl yoghurt naturel, gerne drænet lidt
2 spsk hakket mynte
4–5 valnødder
Tilbehør
2 hjertesalater
2 tomater
1 citron i både
4 chapatibrød

Lav først raitaen: Skræl agurken og fjern kernehuset. Skær agurken i helt smalle strimler som tændstikker og kom dem i en skål. Hæld yoghurt og mynte over og rør sammen. Krydr med salt og peber. Knus valnødderne og bland dem i.

Lav kebabber: Læg træspyddene i vand. Hak chilien (fjern først kernerne), skræl ingefæren og riv den fint. Kom spidskommen og korianderfrø på en pande og rist dem i nogle sekunder. Lad dem køle af og knus dem derefter i en morter sammen med nellike, ingefær, gurkemeje og chili.

Bland alle krydderier med lam og oksekød og krydr godt med salt og peber. Riv løget og kom det i sammen med ægget. Rør grundigt. Form nu kødet omkring træspyddene og steg hvert spyd ved middel varme. Kødet skal tage farve og blive lækkert gyldent. Krydr med salt og peber og server.

Pluk hjertesalaten groft og skær tomaterne i både. Fordel salat på tallerkener og læg nogle tomatbåde, citronskiver og brød ved. Læg til sidst en portion raita og kebabspyd på tallerkenerne og server.

Bogen er fyldt med smukke og stemningsfulde fotografier. Her midt på en slette i Mongoliet, fortæller Nikolaj Kirk røverhistorier til to nysgerrige piger.

Winelab.dk bringer i samarbejde med Politikens Forlag, opskrift og fotos fra Nikolaj Kirks bog Mit lykkelige køkken, der ligeledes er anmeldt her på stedet.

Annonce

Annonce

Til forsiden…