Lammekrone med spæde glaserede grøntsager

Af Anders Vald, 23/04/2013

Denne ret er et regulært festmåltid og vil med garanti bidrage til den gode stemning omkring middagsbordet. Du vælger selv, om lammet tilberedes i ovnen eller på grillen. Hvis du ikke har tålmodigheden til selv at pudse lammekammen af, rense ribbenene og binde kronen op, er det et job, din slagter kan gøre i et snuptag.

Opskriften er fra bogen:

Anders Vald:
Løgismose Sommer
176 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen.

5/6 stjerner

4–6 personer
LAMMEKRONE
1 lammekrone, bundet op af to afpudsede kamme a ca. 1 kg
2 spsk olivenolie
4 kviste finthakket timian 4 kviste finthakket rosmarin
salt og friskkværnet peber

GLASEREDE GRØNTSAGER
8 små rødløg med top 8 små gulerødder
8 små pastinakker
8 violette artiskokker 8 sma rødbeder
1 finthakket skalotteløg
2 spsk smør
12 dl balsamisk eddike
4–5 kviste finthakket timian salt og friskkværnet peber

LAMMEKRONE: Pensl lammekronen med olivenolie og krydr med timian, rosmarin, salt og peber. Sæt lammekronen på grillen eller i en forvarmet ovn ved ca. 180 grader og steg den, til kernetemperaturen er ca. 52 grader. Lad kronen hvile i 10 minutter inden servering.

GLASEREDE GRØNTSAGER: Gør grøntsagerne i stand. Hvis de er små og fine tilberedes de hele, ellers skæres de i rustikke stykker. Grill grøntsagerne, til de er gyldne og møre. Beregn ca. 10 minutter. Kom imens skalotteløg, smør og balsamico i en gryde og kog det godt sammen ved middel varme. Læg grøntsagerne i en bradepande eller dyb skal og hæld grydens indhold over. Tilsæt hakket timian, krydr med salt og peber og vend det hele godt sammen.

Sæt lammekronen i en præsentabel pande eller på et skærebræt og fyld den med garnituren. Trancher lammekronen ved bordet.

TIP: Hvis du synes, retten mangler en sauce, kan du servere en skysauce eller en god vinaigrette til.

Bogens vinforslag : Ribera del Duero eller Rioja.

Mads Jordansen, Winelab.dk foreslår: Syrah er som skabt til lam. Prøv en sydfransk – den må gerne være ung og lidt bondsk i sin stil. En oversøisk Syrah (sydafrikansk, chilensk eller australsk) kan også gå an, bare den ikke er for overdreven, sød og kraftig. Læs mere om Vin til lam

Annonce

Annonce

Til forsiden…