Hummer »Tiger Lee«

Af Anders Vald, 25/12/2012

Her har vi virkelig at gøre med en klassiker fra Restaurant Kong Hans, som gennem årene er blevet fortolket i mange versioner. Det vigtigste element er, at hummeren råsteges, hvilket giver en helt karakteristisk smag. Daniel Letz bragte den med sig fra et ophold i London på den legendariske restaurant Tiger Lee på Old Brompton Road.

Sauce
5 fed finthakkede hvidløg
10 g fintrevet frisk ingefær
10 g finthakket syltet ingefær
4 dl kraftig hummerfond
50 g usaltet smør
skal og saft af 1 økologisk citron
3 spsk soja

Opskriften er fra bogen:

Anders Vald:
Løgismoses Vinter
160 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012

Læs anmeldelsen.

4/6 stjerner

Læg hvidløg og frisk ingefær i en skål, hæld kogende vand over og sigt herefter straks vandet fra. Kom dem derefter i en kasserolle sammen med den syltede ingefær og hummerfonden. Varm saucen op, pisk den med smør og smag til med citronsaft og -skal samt soja.

Sølvbeder
1 stort bundt sølvbeder
1 spsk smør
1 finthakket skalotteløg
½ tsk knuste korianderfrø
salt og friskkværnet peber

Skyl sølvbederne, skær bladene fra og læg dem til side. Skær sølvbederne i mundrette stykker og kog dem møre i et par minutter i en gryde med lidt letsaltet vand tilsat 1 spsk smør. Skær bladene i strimler og vend dem i gryden, tilsæt skalotteløgene og de knuste korianderfrø. Smag til med salt og peber.

Hummer
4 hummere
1–2 spsk vindruekerneolie salt og friskkværnet peber

Del hummerne på langs og fjern maver og tarme. Del derefter hver halvdel i 3 stykker og krydr med salt og peber. Steg hummerstykkerne på en pande i varm vindruekerneolie i 4–5 minutter på begge sider ved høj varme.

Anret sølvbederne på lune tallerkner. Hæld lidt af saucen over og læg 6 hummerstykker ovenpå.

Vin til hummer

Hummer er en delikatesse i verdensklasse og oftest bedst i selskab med en stor hvid Bourgogne Chardonnay eller en kompleks Champagne med en let sødme.

Læs artiklen Vin til hummer

Annonce

Annonce

Til forsiden…