Grillet rokke med stegte hvide asparges og krydderurtecreme

Af Mikkel Karstad, 10/04/2016

4 personer

8 hvide asparges
salt og friskkværnet peber
600 g rokke let
12 dl olivenolie
15 g smør
1 friseesalathoved
2 dl yoghurt naturel
1 tsk dijonsennep
1 tsk akaciehonning
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
12 bundt dild
12 bundt estragon

Skræl de hvide asparges, og knæk rodenden af. Varm en pande op, kom lidt olie og smør på, og steg de hvide asparges i ca. 1 minut på alle »4 sider«, så de får en flot gylden overflade over det hele. De skal være møre og stadig have bid i midten. Tag aspargesene af panden, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Skær rokkefileten i 4 stykker, og dryp med lidt olivenolie. Grill stykkerne på en varm grillpande i 1–2 minutter på hver side, så de far et flot grillmønster og stadig er saftige i midten.

Pluk friseesalaten i mindre stykker, og vask dem grundigt. Tag rokkefileterne af grillpanden, og krydr med salt og friskkværnet peber. Skær aspargesene i 3–4 stykker, og anret dem på tallerkner med krydderurtecreme og grillet rokke. Drys med lidt friseesalat og krydderurter på toppen. Server grillet rokke som en forret eller hovedret med godt brød og eventuelt en salat.

Krydderurtecreme
Kom yoghurten i en skål, og rør den med sennep, akaciehonning, fintrevet skal og saft af citron og salt og peber. Hak dild og estragon (gem lidt til at anrette med), og kom det i cremen. Rør det hele sammen til en jævn dressing.

Til forsiden…