Flæskestegssandwich

Af Claus Meyer, www.clausmeyer.dk, 29/11/2011

Foto: Anders Schønnemann

Flæskestegssandwich – 4 stk.

2 spsk. græsk yoghurt 2%
2 spsk. majonæse
1 spsk. grov sennep
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. akaciehonning
havsalt og friskkværnet peber
2 danske æbler
syltede cornichoner
1 lille portion rødkål
800 g flæskesteg med svær
4 gode sandwichboller

Rør yoghurt, majonæse og sennep sammen til en dressing, og smag til med eddike, honning, salt og peber.

Skær æblerne i kvarter, befri dem for kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Skær også cornichonerne i skiver.

Lun rødkålen op i en lille gryde, og lun evt. også flæskestegen i ovnen ved 170° i 10–15 min. (gør det, før du skærer den i skiver, så den ikke bliver tør).

Flæk sandwichbollerne, og varm dem evt. op i ovnen. Smør derefter sennepsdressingen på både top og bund.

Skær flæskestegen i 8 skiver, og læg 2 i hver bolle, drys med lidt salt, og kom derpå tynde skiver af frisk æble, lun rødkål og cornichoner i – jeg plejer at dryppe rødkålen lidt af i en sigte, lige inden jeg stopper den i bollerne, så rødkålssaften ikke gør dem våde og bløde.

Luk bollerne sammen, og server dem straks. Hvis de kommer til at stå lidt, kan du risikere, at saften fra rødkålen alligevel arbejder sig ned i brødet, så lad være med at gemme – bid til bollen i stedet!

Flæskestegssandwichen er blevet en klassiker i Meyers Deli, og vi laver den hvert efterår og vinter. I julen går det virkelig stærkt, og det gjorde det til vores overraskelse også på Roskilde Festivalen 2009, hvor vi langede mere end 20.000 flæskestegssandwiches over disken. Flæskestegssandwichen er dejlig til frokost (ikke mindst dagen efter en våd julefrokost), men kan også sagtens gøre det ud for aftensmad.

Winelab.dk har i samarbejde med Lindhardt og Ringhof, fået lov til at bringe opskriften fra Claus Meyers bog ALMANAK, der ligeledes er anmeldt her på stedet.

Til forsiden…