Asparges med æg og sennepsvinaigrette

Af Ditte Ingemann, 10/06/2013

Opskriften er fra bogen:

Ditte Ingemann:
Salater fra The Food Club
184 sider, hardback. 299,95
Gyldendal
Udgivelsesår: 2013

Læs anmeldelsen.

5/6 stjerner

(4 personer)

Både grønne og hvide asparges er rigtig gavnlige for vores fordøjelse, da de er rige på kostfibre. Asparges indeholder også folinsyre, som er et B-vitamin, der bl.a. findes i grønne grøntsager som grønkål og broccoli.

Ingredienser:
300 g grønne asparges
2 æg
50 g rucola
1 bdt purløg

Dressing:
2 spsk neutral olie
1 tsk dijonsennep
1 tsk æblecidereddike
salt og peber

Knæk den nederste, trævlede del af aspargesene af, og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 3–4 minutter. De må endelig ikke få for meget, da de gerne må bevare deres sprødhed. Kog 2 æg i ca. 8–10 minutter, eller indtil de er hårdkogte, pil æggene, og hak dem groft. Hak purløg fint, og bland det sammen med rucola.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen, og smag dentil. Anret rucola, asparges og æg på et fad, og hæld til sidst dressingen udover.

Annonce

Til forsiden…