Timm Vladimirs opskrift på Batbout (marokkansk fladbrød)

Af Timm Vladimir, 01/10/2015

Fladbrødet er et dejlig nemt og anvendeligt alternativ til alle de forskellige surdejsbrød, man kan få nu om stunder. Ikke at der er noget i vejen med surdejsbrød; det her har bare en skøn sydlandsk smag over sig, når det bliver grillet på en varm pande.

(8–10 styk)

Ingredienser
20 g gær
2 dl lunkent vand
1 tsk havsalt
1 tsk sukker
300 g hvedemel
200 g semolinamel

Opløs gæren i vandet, og tilsæt salt, sukker, hvede- og semolinamel.

Hæld blandingen ud på bordet, ælt det godt, og tilsæt mere vand, indtil dejen samler sig og lige netop
slipper bordet.

Lad dejen hæve tildækket og lunt i 20 minutter.

Del dejen i små bolde (fra bordtennis- til tennisboldstørrelse, alt efter hvor store du ønsker fladbrødene), og lad dem hvile tildækket et lunt sted i yderligere 5 minutter.

Rul boldene flade som pandekager i 2–3 mm tykkelse, og lad dem hæve i 10 minutter mere.

Steg brødene i et par minutter på en meget varm pande uden fedtstof. Brødene skal hæve op, således at de bliver hule indeni. Vend dem jævnligt, så de ikke brænder på.

Annonce

Til forsiden…