Nytår

Find de bedste nytårsbobler – masser af anmeldte cavaer, sekt og champagner

Intet nytår uden bobler. Og der er heldigvis masser af muligheder. Fra den prisbevidste cava, som findes i mange kvalitetsniveauer, til de eksklusive champagner. Få inspiration til dine nytårsbobler her.

Nytårsbobler : Stor champagnetest

En stor test på Winelab.dk giver dig et billede af, hvilke Champagner der blindsmagt har bedste kvalitet. Og hvilke der er decideret gode køb til prisen.

Nytårsbobler

Til nytår skal vi have bobler. Masser af bobler. Til Dronningens nytårstale. Til maden. Og ikke mindst til midnat. Få inspiration her, og vælg dine nytårsbobler blandt de topanmeldte mousserende vine.

Vin til kaviar

De eksklusive og eksotiske rogn, kaviar, kræver et ret skarpt vinmatch. De er jo måske nok verdens dyreste spise, og så skal vinvalget også helst sidde lige i skabet.

Vin til kransekage

Kransekagen kræver en vin med en god portion sødme. I Danmark spiser vi traditionelt kransekagen, når vi skal fejre noget, og derfor er bobler den naturlige ledsager. Her er nogle bud på velegnede vine – med og uden bobler.

Nytårsbobler til Dronningen: Med eller uden mad

Intet nytår uden bobler. Og heldigvis er der masser af gode muligheder! Det behøver ikke nødvendigvis være Champagne. Læs om mine ni bud på gode bobler – afhængigt af, om du serverer hapsere til eller ej.

Mette Blomsterbergs opskrift på kransekagetop

Når det nye år bydes velkomment, er det ekstra sjovt, at kransekagen er hjemmelavet. Bliver der noget til overs, smager den bare endnu bedre dagen derpå.

Saucer med vin

Mesterkokken Bo Jacobsen har kreeret en genial grundopskrift på vinsaucer til Winelab.dk’s læsere. Den gør dig i stand til at fremtrylle en lækker hvidvins-, rødvins- eller portvinssauce.

Gode nytårsbobler

Om få dage skriver vi 2014, men inden da skal det gamle år fejres, og dertil hører bobler. Jeg har smagt en lang række af vinhandlernes bud på nytårsbobler, og de bedste finder du her.

hummer

Vin til hummer

Delikatesse i verdensklasse og oftest bedst i selskab med en stor hvid Bourgogne Chardonnay eller en kompleks Champagne.

Østers med det rette tilbehør

Fire forskellige tilbehør til rå østers, som glæder både de garvede østersspisere og ikke mindst nybegyndere, der kan starte her.

Côte de boeuf med kalrjohan-bearnaise og pommes frites

Opskrift for bistroklassikeren over dem alle! Noget så simpelt, og noget så godt.

Hummer »Tiger Lee«

Her har vi virkelig at gøre med en klassiker fra Restaurant Kong Hans, som gennem årene er blevet fortolket i mange versioner. Inspirationen fik Daniel Letz på et ophold i London på den legendariske restaurant Tiger Lee.

Vin til torsk

Selve fisken har ikke særlig meget smag, så vinen skal pejle mere mod tilberedningen og tilbehøret.

Snacks inden middagen

Her er inspiration til tre forskellige snacks – eller tapas om man vil – som kan nydes inden en middag. De er lette at lave og kræver minimal forberedelsestid.

pighvar

Vin til pighvar

Nok én af vores mest velsmagende fisk og den bedste af fladfiskene. Den kræver en fyldig vin. Skindstegt er den eminent til en Chardonnay med noget fadlagring.

jomfruhummer

Vin til jomfruhummer

Lækker skaldyr, som er noget af det mest delikate, vore nære have kan byde på. Jomfruhummer lykkes bedst, hvis vinen har en matchende sødme.

Vin til østers

Østers kan serveres på mange måder; naturel, gratinerede, i supper mv. Serveret naturel med evt. citron, kan en syrerig Riesling eller Sauvignon Blanc fungere fint.

Til forsiden…