Stor frugtvinsmesse på Frederiksdal Gods

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 04/04/2014

Stor frugtvinsmesse Frederiksdal Gods

Lørdag d. 17. maj 2014 afholder Dansk Forum for Frugtvin den hidtil største frugtvinsmesse og frugtvinsmagning på det smukke Frederiksdal Gods. Oplev Danmarks bedste frugtvine og få en rundvisning i landets største vineri.

På årets frugtvinsmesse har du chancen for at smage de mange vine fra de mest anerkendte producenter. Samtidig kan du også opleve vine fra de små lovende garageproducenter, der måske er morgendagens stjerner. Ud over smagning og løbende foredrag om dansk frugtvin og dens potentiale kan du også overvære præmieringen af årets bedste frugtvine.

»Aldrig før har man kunnet sammenligne så meget vin, cider og most – og aldrig før har du kunnet snakke med så mange forskellige kommercielle producenter og glade garagebryggere – på én gang« siger Harald Krabbe fra Frederiksdal Gods, der er vært for arrangementet i år.

Picnic i kirsebærplantagen

Frugtvinsmessen afholdes af Dansk Forum for Frugtvin, der er en interesseorganisation for alle, der arbejder med dansk frugt på flasker. Et område, der er inde i en enorm udvikling, og hvor kvaliteten allerede kan måle sig med tilsvarende udlandske frugtvine.

Ud over smagninger og løbende foredrag om dansk frugtvin og dens potentiale har du mulighed for at købe flasker med hjem. Der er også mulighed for at tage en tur på traktorlad ud i godsets kirsebærplantager eller opleve naturen fra hestevogn. Tag madkurv og tæppe med – eller køb frokosten hos de lokale madboder. Uanset hvad, så er det her, du kan nyde din frokost og smage et hav af spændende frugtvine i helt vidunderlige omgivelser.

Du kan smage vin fra dem alle og mange flere, når Frederiksdal Gods lørdag d. 17. maj fra kl. 13 til 18 slår dørene op i godsets vineri, der er Danmarks største.

De deltagende er Cold Hand Winery, Frederiksdal Kirsebærvin, Pomona, Vinhuset Kvist & Vitus, Horn Cider, Strynø Frugthave, Pometet, Meyers, Skærsøgaard Vin, Troldkær Cider samt en skov af lovende garagebryggere.

Kåring af årets bedste vine

Sideløbende med den store folkelige smagning i Vineriet foregår der en blindtest af vinene på selve Frederiksdal Gods. Dommerne, der er består af 10 professionelle vinanmeldere, smager og voterer dagen igennem, og kl. 16.30 overrækker den tidligere minister og mangeårige frugtforkæmper, Ritt Bjerregaard, medaljer til de bedste vine fra scenen i Vineriet.

Fakta om Frugtvinsmessen

Dato: 17. maj 2014 fra kl. 13 til 18.

Sted: Frederiksdal Gods, Frederiksdalsvej 30, 4912 Harpelunde.

Pris: 80,– pr. voksen incl. vinglas.

Billetter kan købes her.

Til forsiden…