Druer

Første hvidvin godkendt i Ribera del Duero

For første gang siden oprettelsen af DO Ribera del Duero får vinhusene lov til at producere hvidvin under områdets oprindelsesbetegnelse.

Test af californisk Cabernet Sauvignon

Med rødder på Médoc-halvøen i Bordeaux har Cabernet Sauvignon i dag spredt sig til alverdens vinmarker. Et af de steder, hvor den har haft en kæmpe succes, er i Californien. Vi har i en lille test taget temperaturen på vinene.

Chenin Blanc – en overset klassiker?

Chenin Blanc er en af de store, klassiske hvidvinssorter, berømt for vine som Vouvray og Savenièrres fra sin hjemmebane i franske Loire. Druen er imidlertid både overset og undervurderet.

orangevin

Orangevin – hvidvin med én på skallen?

Har du ikke allerede smagt orangevin, så venter en af de måske mest overraskende vinoplevelser stadig på dig. Orangevin er en genremæssig mønsterbryder i grænselandet mellem hvidvin og rødvin.

Gavi – vin fra Appeninerne

Italien er fra naturens hånd først og fremmest et rødvinsland. De køligere, nordlige egne er dog særligt egnede til hvidvin. Således også i den ellers rødvinsprægede region Piemonte. Den måske mest kendte hvidvin herfra er Gavi.

Monferrato

Det andet Piemonte : Mangfoldige Monferrato

Er du til Barolo, men på udkig efter noget andet og mere, er Monferrato et godt sted at begynde. Her er »limited edition« klassikere, der oven i købet er til at komme til for penge. De kan være besværlige at opdrive, men de er også besværet værd. Vil man

Grüner Veltliner

De østrigske druer

Du kender sikkert Grüner Veltliner og Zweigelt, men en række andre østrigske druesorter er i disse år på vej frem. Læs med her og bliv klogere på, hvad du i fremtiden skal holde øje med.

Alt andet end australsk Chardonnay

Australien har haft lidt svære kår på det seneste. Alkoholprocenter på +15% og rejsen rundt om kloden appellerer ikke rigtigt til vor tids sundheds- og økologiske idealer. Der vejres dog morgenluft. Hvad har de gang i?

Alvarinho vs Albariño

Alvarinho på portugisisk og Albariño på Spansk. Det er samme hvide drue, men hvor godt kender du den egentlig? Det er en stjerne, men ofte ganske ukendt i mange vinimporterende lande og dermed også hos os vindrikkere.

Alvarinho med kæmpe lagringspotentiale

Medmindre en hvidvin er fadlagret, er der nærmest kun en håndfuld forskellige hvide druer, der fra naturens side udvikler sig positivt ved at blive gemt i mange år. Blandt disse er portugisiske Alvarinho, som jeg har set nærmere på.

5 spanske druer – du sikkert har smagt

Disse 5 druesorter huserer mest i Spanien. Nogle kender du med garanti, andre lever en mere stille tilværelse.

Drueportrætter I : 5 druer du har smagt

Disse 5 druer er svære at komme udenom, selv hvis du sjældent drikker vin. For de er nogle af verdens mest dyrkede og populære druesorter. Bliv lidt klogere på, hvor de stammer fra, og hvordan de smager, når de dyrkes forskellige steder i verden.

Til forsiden…