Boganmeldelse: Timm Vladimir – Små retter stor smag

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 21/10/2015

Timm Vladimir:
Små retter stor smag
192 sider, hardback. 249,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2015

Se bogen hos forlaget.

6/6 stjerner

Det er efterhånden mange år siden, at Timm Vladimir mest var kendt for den kække afskedshilsen »Godnat og sov godt!« i et ungdoms-tv-program med Gordon Kennedy.

I dag er manden vært på Bagedysten og passioneret kok i sit eget teambuildingkøkken. Han beviste sine kokkeevner på bedste vis som vinder af Masterchef.

I sin nyeste bog har Timm Vladimir en klar mission om at overtale læseren til at droppe den tre-retters middag og skifte den ud med småretter med stor smag, som gæsterne deler på kryds og tværs. Hvorfor? Fordi det inviterer til hygge, snak og diskussion om smagskombinationer.

»Små retter stor smag« oser da også af kvalitet, hygge og velsmag. Hele bogen igennem er den krydrede og sydlandske tone slået an. Det er meget overbevisende og vil fremkalde mundvand hos de fleste læsere.

De 80 forskellige retter inden for temaerne grønt, fisk og skaldyr, kød, tilbehør, sødt og drikkevarer har knald på krydderierne og bevæger sig på ingen måde i traditionelle og gammelkendte kredse. De kan kombineres på kryds og tværs og serveres i forskellige tempi – først de kolde, så de varme retter. Enkelte opskrifter virker lidt udfordrende for den almindelige amatørkok, men langt de fleste er lige til at kaste sig over. Og det får man i den grad lyst til! Bogen er fyldt med æstetisk smukke stemningsbilleder af retterne og ved bordet, hvor man næsten kan høre den højlydte og fornøjelige samtale om maden.

»Små retter stor smag« er en meget inspirerende bog, som nok skal motivere mange læsere til at droppe den tre-retters middag og i stedet skabe afslappet hygge og fællesskab om de mange forskellige småretter.

Seks stjerner og en varm anbefaling herfra!

Annonce

Til forsiden…