Boganmeldelse: Mette Helbæk – Grøntsagsbiblen

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 27/09/2012

Mette Helbæk : Grøntsagsbiblen
304 sider, hardback. 349,95 kr.

Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: 2012

Se bogen hos forlaget

5/6 stjerner

Super anvendelig opslagsbog, der vil udvide dit grøntsagsrepetoire. 230 opskrifter med udgangspunkt i årstidernes skiften og gode tips til brugen af det grønne.

Jeg har det som regel lidt svært med at forholde mig til bøger, der udgiver sig for at have det hele med. Det gælder fx Champagnebiblen for nogle år siden, eller Alt (du behøver at vide) om vin. Så da jeg fik Grøntsagsbiblen i hånden, var jeg i første omgang skeptisk. Men lad det være sagt med det samme: Grøntsagsbiblen indeholder – om end formentlig ikke alt – så i hvert fald virkeligt mange ekstremt nyttige tips og gode opskrifter.

Mette Helbæk, som mange kender som grundlægger af gourmetgrønthandleren Din Baghave, ved, hvad hun har med at gøre. I 21 kapitler beskrives og behandles forskellige grøntsager ved hjælp at en simpel men meget brugervenlig skabelon: En grundlæggende beskrivelse af grøntsagen, herefter små afsnit med overskrifterne Sæson, Håndtering, Tilberedning og Spis sammen med efterfulgt af Små hurtige, som er ideér til hurtige tilberedninger af grøntsagen. hvert kapitel afsluttes af en række mundvandsfremkaldende opskrifter. Det hele er bakket flot op af billeder til mange af retterne. Det er ikke kun de gængse opskrifter, men også nyfortolkninger, der kan udvide de fleste hjemmekokkes grøntsagsrepetoire.

Den intuitive og enkle opbygning og det høje informationsniveau gør bogen super anvendelig som inspirerende opslagsbog. Jeg smider fem stjerner og en varm anbefaling i retning af Grøntsagsbiblen.

Annonce

Til forsiden…