Boganmeldelse: Louisa Lorang – Grillbar

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 09/04/2014

Louisa Lorang – Grillbar

Louisa Lorang:
Grillbar
200 sider, hardback. Pris 299,95
Lindhardt og Ringhof
Udgivelsesår: Marts 2014

Se bogen hos forlaget.

5/6 stjerner

»Om sommeren griller vi pølser og går sent i seng! Hver dag! Punktum!« står der på et GoCard, som er hængt op i køkkenet hos én af mine venner. Jeg er meget enig, men det behøver ikke være pølser – hver dag. TV2-programmet »Grillfeber« viste sidste år, at kun fantasien sætter grænser i grillverdenen. Louisa Lorang, som var dommer i tv-programmet, har udgivet en fremragende grillbog, der understreger pointen med, at stort set alt kan grilles!

I disse uger, hvor naturen og haverne er på nippet til at springe ud i fuldt flor, sidder mange af os og håber, at sommeren 2014 byder på ligeså mange lune aftener som sidste år, så vi igen i år kan få gang i grillen – om ikke hver aften, så i det mindste rigtig tit.

Louisa Lorang går kreativt og uimponeret til værks i »Grillbar«. Hun ledsager de mange opskrifter med ord om, hvad hun kan lide og bestemt ikke kan lide. Og kommer med tips til, hvordan du eventuelt kan komme nemmere om ved den pågældende ret. Hun er på ingen måde dogmatisk – og det er rart i en kogebog som denne, der er helt og holdent er helliget grillen.

Bogen indeholder mange super inspirerende opskrifter lige fra grillede salater og grøntsagsretter over grillede østers til hotdogs og hjemmelavet grillmedister. For pølserne må jo ikke mangle – og heller ikke den klassiske pulled pork sandwich. Der er også lækker inspiration til de grillede desserter.

Opskrifterne er inddelt i grønt, fisk og skalddyr, fjer, svin, kød med mer’ og sødt og sjus. For man kan jo sagtens grille sin mojito, hvis du skulle være i tvivl! Det hele er pakket smukt ind i Anders Schønnemanns flotte billeder, et letlæst layout og Lorangs uhøjtidelige sprog.

Jeg glæder mig til sommeren. Og til at komme igang med grillen og »Grillbar«. Det bliver måske ikke hver dag, men det bliver godt! 5 store stjerner.

Annonce

Til forsiden…