Anders Vald – Løgismose Vinter

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 18/12/2012

Anders Vald:
Løgismose Vinter
160 sider, hardback. 250,–
Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2012

Se bogen hos forlaget.

4/6 stjerner

Dejlig kogebog med Løgismoses bedste vinteropskrifter. Den første i rækken af kogebøger dedikeret årstiderne og deres råvarer. Løgismoses Vinter leverer ikke revolutioner men bundsolide opskrifter på mad til både hverdag og fest.

Løgismose er et familieforetagende ejet af familien Grønlykke. Til familien hører også Falsled Kro, restaurant Kong Hans’ Kælder, et mejeri og en vinimport, Summerbird samt delikatessebutikker – med den mest prominente på Nordre Toldbod klods op af Kastellet i København. For alle bosat vest for Valby Bakke er det et held, at mange af deres produkter også kan købes i almindelige dagligvarebutikker.

Nu har Løgismose tænkt sig at udgive en række bøger, der samler de bedste af opskrifterne fra familiens restauranter. Den første handler om vintermad og indeholder 80 opskrifter på dejlig og – for det meste – uprætentiøs vintermad. Der er fokus på råvarer, som du kan få fat i om vinteren, og opskrifter, der er nemme at gå til. Det er ikke revolutionerende måltider, men derimod bundsolid og lækker vintermad både til hverdag og fest.

Opskrifterne ledsages af lækre billeder, og til mange af dem er der tilmed bud på matchende vine. De er i de fleste tilfælde ganske udmærkede – og med fokus på det norditalienske.

Det er en dejlig bog, og jeg glæder mig allerede til at få fingrene i de kommende udgaver dedikeret de øvrige tre årstider.

Annonce

Til forsiden…