Boganmeldelse: Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Af Mads Jordansen, winewriter, Winelab.dk, 05/12/2014

Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Forfatter: Adam og James Price.

Jeg glæder mig i denne tid
163 sider, hardback. 149,95
Lindhardt og Ringhof.

Udgivelsesår: 2014

Se bogen hos forlaget.

4/6 stjerner

Brødrene Price er klar med en julebog. Ja, man kunne næsten kalde den en julefortælling. Ikke kun fordi den bærer titlen på indledningen til Peters Jul, men også fordi brødrene lægger vægt på lange tekster undervejs, og måske især fordi bogens opsætning rent faktisk ligner en gammel udgave af den gode gamle juleklassiker Peters Jul – med tegninger og helt uden fotos. Jeg er selv ret visuelt orienteret, og foretrækker lækre billeder af retterne, men det er jo en smagssag. Og her er det under alle omstændigheder et bevidst fravalg fra Prices side.

At kalde det en ren julebog er iøvrigt nok også at stramme den, for du finder også gode kapitler om Mortens Aften, decembermad, vinterdesserter og nytårsmad – foruden selvfølgelig et langt kapitel om julemaden i alle dens afskygninger. Alt sammen gode gamle klassikere, så ikke et øje forbliver tørt. Julen er i den grad reddet. Du kan dykke ned i alle mulige opskrifter lige fra simple romkugler til den komplicerede og imponerende rådhus-isbombe til en nytårsaften med 25–30 gæster – serveret med en god portion Price-humor.

Jeg er sikker på, at Price-fans ikke vil gå forgæves. Alle vi andre kan nu også hente god inspiration til bordet her i den mørke tid.

Til forsiden…