Boganmeldelser

Mikkel Karstad – Gone Fishing

Har du brug for motivation og inspiration til at hente mere fisk og skaldyr ind i dit køkken? Én af landets dygtigste kokke og madstylister, Mikkel Karstad, giver dig med Gone Fishing svar på dine bønner.

Timm Vladimir – Små retter stor smag

»Små retter stor smag« oser da også af kvalitet, hygge og velsmag. Hele bogen igennem er den krydrede og sydlandske tone slået an. Det er meget overbevisende og vil fremkalde mundvand hos de fleste læsere.

Yotam Ottolenghi – Plenty More

Ny kogebog tager grøntsagerne under kærligste behandling. Oplev hvor rigt på dufte, smage og teksturer, det vegetariske køkken kan være – og drik et godt glas vin til. Endnu et grønt overflødighedshorn.

thomas castberg masterclass

Thomas Castberg – Masterclass

20 års kokkeerfaring ligger bag, når Thomas Castberg med sin nyeste kogebog »Masterclass« vil lære os at lave god mad helt enkelt. Med en række minimalistiske fotos guider han trin for trin læseren gennem opskrifterne. Det fungerer i alt overvejende grad

Camilla Plum – Abracadabra

Camilla Plum – Abracadabra

Camilla Plum ved en masse om smag og krydderier. Kogekonen fra Nordsjælland øser i sin nyeste bog ud af både erfaring og holdninger – med en lidt irriterende mangel på struktur.

Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Jeg er sikker på, at Price-fans ikke vil gå forgæves. Alle vi andre kan nu også hente god inspiration til bordet her i den mørke tid.

claus meyer – meyers bageskole

Claus Meyer – Meyers Bageskole

Claus Meyer er med perfekt timing op til julehandelen klar med endnu en bagebog. Bestselleren Meyers Bageri har fået ikke bare en update men en værdig afløser, som går endnu grundigere til værks.

Louisa Lorang – Grillbar

Louisa Lorang – Grillbar

»Grillfeber« på TV2 viste sidste år, at kun fantasien sætter grænser i grillverdenen. Louisa Lorang, som var dommer i tv-programmet, har udgivet en fremragende grillbog, der tydeliggør pointen med, at stort set alt kan grilles!

Spis Mikkel Karstad

Mikkel Karstad – Spis

Mikkel Karstad har gennem flere år arbejdet tæt sammen med Claus Meyer. Både på tv, i Deli’en og med »Almanak«. Hans dedikation til gode råvarer og veltilberedt mad strømmer ud af hans første egen bog »Spis«, som er et unikt indslag på de danske kogebogsh

Lykken er Chokolade

Anne au Chocolat og Maja Ambeck Vase – Lykken er Chokolade

Kan man virkelig – med alle de chokoladebøger der er på markedet – spille ind med noget nyt? Når det gælder Maja Ambeck Vase og Anne au Chocolats nye bog »Lykken er ckokolade« er det korte svar »Ja!«

Mette Blomsterberg – Blomsterbergs skønne klassikere

Mette Blomsterberg har gennem de seneste år i høj grad medvirket til, at helt almindelige danskere er gået konditoramok både derhjemme og på tv. Programmer som Bagedysten og Kagekampen har kun båret ved, og øget interessen for kagekreationer.

Nicolai Halken Skytte – Den Økologiske Bager

Kompromisløshed og kærlighed til bagerfaget præger emmerys fantastiske bagebog, som uden tvivl vil blive en klassiker blandt engagerede hjemmebagere. Det er en bog, du ikke vil undvære!

Michael Poulsen – Vinpusheren (3)

I en ny og smuk bog tager Vinpusheren os for tredje gang med til krydsfeltet mellem mad og vin, og hvordan du skaber de perfekte match. Michael Poulsen går i sin seneste bog skridtet videre og tager dig også med til flere af sine favoritvinområder.

Johan Bülow – Lakrids i maden

Johan Bülow er kendt for sine fantastiske lakridser. Nu har han sammen med nogle gæstekokke udgivet en samling opskrifter, hvor lakrids indgår. En oplagt gaveidé til enhver lakridselsker.

Paul Cunningham – Privat

Paul Cunninghams nye, enkle og bistroagtige kogebog er en fryd for øjet og en lækker inspiration til vinterens mad. Uden lange ingredienslister og med en smittende entusiasme viser Cunningham sin kærlighed til mad – også når han har fri.

Niels Lillelund – Vinene fra Rhône

Endelig en ny dansk vinbog! Og hvilken bog. Poetisk, kontant, dyb og intelligent. Det er en nyskrevet udgave, og den er et mesterværk – ikke mindst for elskere af Rhône.

Elisabeth Johansson : Vild med Is

Endelig! Nu er den bog, som jeg har ventet på i årevis, endelig udkommet! Det bliver faktisk ikke meget bedre: 170 opskrifter på alle de slags is, du overhovedet kan forestille dig.

Ditte Ingemann – Salater fra The Food Club

Ditte Ingemann, som står bag den meget populære madblog »The Food Club«, har med egne opskrifter og billeder lavet en super smuk og indbydende kogebog om salater i et fedt layout.

Anders Vald – Løgismose Sommer

Efter »Vinter« kommer »Sommer«. I hvert fald når det står til Løgismose, som nu er klar med den anden i rækken af kogebøger dedikeret til de fire årstider. »Sommer« indeholder 80 lækre opskrifter på sommermad fra Løgismoses egne køkkener.

Anh Lê – LêLês gadekøkken

Med LêLês gadekøkken får du ikke kun en særdeles inspirerende og æresfrygtindgydende opskriftssamling pakket flot ind. Anh Lê fortæller også om familien Lês fantastiske rejse fra Nordvietnam til København.

Thomas Herman – Hermans Aftensmad

Masterchef-dommer Thomas Hermans seneste bog vil gerne være brugbar og håndgribelig, men forfalder til lange ingredienslister. Alligevel er der kommet en ganske underholdende bog ud af det.

Anders Vald – Løgismose Vinter

Dejlig kogebog med Løgismoses bedste vinteropskrifter. Den første i rækken af kogebøger dedikeret årstiderne og deres råvarer. »Løgismose Vinter« leverer ikke revolutioner men bundsolide opskrifter på mad til både hverdag og fest.

Mette Blomsterberg – Blomsterbergs Jul

Danmarks ukronede dronning af søde sager, Mette Blomsterberg, kan andet end underholde os med sin uundværlige polynesiske vaniljestang, sukker, fedt og super lækre anretninger.

Bent Christensen : Ny Nordisk Gastronomi

Der findes kogebøger. Og så findes der gastronomibøger. Bent Christensens seneste udgivelse »Ny nordisk gastronomi« hører til i sidste kategori.

Mette Helbæk – Grøntsagsbiblen

Super anvendelig opslagsbog, der vil udvide dit grøntsagsrepetoire. 230 opskrifter med udgangspunkt i årstidernes skiften og gode tips til brugen af det grønne.

Katrine Klinken – Måltider

Endelig en kogebog, som giver super gode forslag til vin til nogle af retterne! Godt gået Katrine Klinken og Thilde Maarbjerg. Kan du leve med en lidt frelst undertone, har du her en meget anvendelig basiskogebog.

Nikolaj Kirk & Mikkel Maarbjerg – Grønt Grundkøkken

Kirk og Maarberg har udgivet en grøn opfølger til deres Grundkøkken. Det er en både lækker, anvendelig og lærerig grøntsagskogebog til alle, der vil have lidt mere grønt på hverdagsbordet.

Alt om vin

Niels Ehler – Alt hvad du behøver at vide om vin

Bogens titel giver læseren store forventninger om et komplet opslagsværk om vin. Men glem alt om det, for de forventninger indfries langtfra i bogen, som i afsnit virker banal og dogmatisk.

Charlotte og Ide Grønlykke – Masser af tilbehør

Charlotte og Ide Grønlykke – Masser af tilbehør

Du har helt sikkert prøvet det før – om det så er i det daglige eller til fest: Kødet er der styr på, men hvad skal man servere til? Charlotte og Ida Grønlykke giver i deres nye kogebog med fokus på tilbehør 200 meget lækre og anvendelige bud.

Meyers kager

Claus Meyer – Meyers Kager

Hr. Meyer har udgivet endnu en bagebog. Denne gang til den søde tand. Nu handler det om kager, som både ser flotte ud og smager dejligt. Er den ligeså god som bestselleren »Meyers Bageri«?

Trine Hahnemanns køkken

Trine Hahnemanns køkken

Trine Hahnemanns seneste bog sætter fokus på den sunde hverdagsmad og har familielivet og hyggen i centrum. Den spreder en feel-good-stemning og en ubændig lyst til at prøve det hele af – lige med det samme.

Adam og James Price – Spise med Price sæson 3

Adam og James Price – Spise med Price sæson 3

Brødrene Price har netop udgivet kogebogen, der ser tilbage på tredje sæson af deres vanvittigt populære madprogram på DR1. Den er underholdende, men jeg foretrækker at se dem på tv.

Camilla Plum – mit skandinaviske køkken

Camilla Plum har samlet noget nyt og noget genbrug i en meget brugervenlig opslagsbog af en kogebog om det skandinaviske køkken. Bogen var oprindeligt tiltænkt det amerikanske marked, men vi danskere kan nu også have stor glæde af den.

Gordon Ramsay – Middag med muligheder

Gordon Ramsay – Middag med muligheder

Gordon Ramsays nyeste skud på stammen af kogebogstræet skiller sig ud fra mængden. Men uanset om du er til indhold eller form, så får du 156 super lækre opskrifter.

Antonio Carluccio – Simpelthen Italiensk

Super lækker italiensk kogebog, der hylder det enkle italienske køkken. Smuk, indbydende og lettilgængelig for både nybegynderen og den øvede kok.

Sødt, sådan!

Cecilie Sofie Svensson – Sødt, sådan!

100 uimodståelige, søde opskrifter præsenteret i en gennemgående meget personlig stil. Fem stjerner for modet til det utraditionelle – og for at byde på hverdagssødt med et twist!

mit lykkelige køkken

Nikolaj Kirk – Mit lykkelige køkken

Hold nu op en lækker kogebog! Ja, den er jo meget mere end det. Nikolaj Kirk har skrevet en bog, som i den grad giver udlængsel, længsel efter nye duft- og smagsoplevelser og længsel efter at møde nye kulturer i vores globaliserede verden.

Kartofler på bordet

Kille Enna – Kartofler på bordet

Kille Ennas nørdede hyldest til kartoflen går rent ind som en super lækker kogebog, hvor kartoflen spiller enten hovedrollen eller birollen i de inspirerende opskrifter.

Jamies mad på 30 minutter

Jamie Oliver – Jamies mad på 30 minutter

Tre retters lækker hverdagsmad tilberedt på kun 30 minutter! Det kan du lære, lover Jamie Oliver med sin nye bog. Og er du frisk på at bruge nogle kneb for at spare tid, så er »Jamies mad på 30 minutter« lige noget for dig.

Noma – Tid og sted i det nordiske køkken

Dette er en bog om en restaurant, snarere end en egentlig kogebog. Men det er jo heller ikke hvilken som helst restaurant, men faktisk verdens bedste.

Paul Food 100

Paul Cunningham – Paul Food 100

100 madportrætter fra 25 steder, som Paul Cunningham har besøgt i løbet af fire årstider. Så er der ligesom lagt op til en bredt favnende og mangfoldig kogebog, som kan inspirere, forundre og give et lille los bagi.

Claus Meyer – ALMANAK

ALMANAK er ikke en grundkogebog. Og det er såmænd fint nok. Dem er der så mange af. Og helt ærligt: Hvor mange forskellige måder kan vi egentlig lave vores fond på? Nej, ALMANAK vil noget andet og mere.

Til forsiden…