Vinkursus

Vinkursus: Alt om Riesling

Få en inspirerende indføring i hvidvinens superstjerne Riesling. Vi skal smage såvel tyske som østrigske, franske og oversøiske udgaver, fra de helt tørre til de tæt søde

Vinkursus: Alt om Riesling

Riesling er en af de helt store hvidvinsklassikere, og vi guider dig gennem druens mangfoldige terroirudtryk, stilarter og sødmegrader.

Til smagningen lærer du om:

  • Rieslings oprindelse og historie
  • de klassiske vinområder med Riesling
  • druens særkender og forskellige stilarter
  • vinenes mange sødmegrader
  • servering og de rigtige glas
  • at matche Riesling med mad
  • at finde den rette vin til den rigtige lejlighed
Rieslingdruen nævnes første gang, da seks Rieslingplanter optræder på en faktura fra det tyske Rhinland, dateret den 13. marts 1435. Siden er det gået gevaldigt fremad for druesorten: I begyndelsen af 1900-tallet er tysk Riesling blandt de dyreste vine i verden – mere kostbar end vine fra Bordeaux og Bourgogne. I dag er den den mest plantede sort i Tyskland, hvor omkring 40% af verdens Riesling-planter står plantet.
Riesling er en følsom drue, der nemt tager farve af de forhold, den dyrkes under. Den giver vin med et lokalt fingeraftryk og smag og duft af det sted, den kommer fra. Så der er lige så mange slags Riesling, som der er steder, den vokser, og derfor skal vi selvfølgelig også smage den fra det østrigske og det franske, hvor den også færdes hjemmevandt. Dens genvundne popularitet gør, at vi også ser den mere og mere fra de oversøiske vinlande.
To me Riesling is great not just because it, like Pinot Noir for example, is so exceptionally good at expressing terroir, but also because it makes white wines that are so good at ageing Jancis Robinson, Master of Wine

Du skal bl.a. smage og lære om følgende 8 vine:

  • 4 x tysk Riesling (fra tør til sød)
  • 1 x Alsace Riesling
  • 1 x østrigsk Riesling
  • 1 x australsk Riesling
  • 1 x amerikansk Riesling

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 8. marts 2023, kl. 19.00- ca. 21.30
Undervisere: Mads Jordansen & Thomas Bohl
Antal pladser: Max 25
Pris: 295,- (+ gebyr)

Til denne smagning bliver du undervist af

Mads Jordansen

Mads Jordansen

Owner & educator

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Wines of Germany i Danmark.

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Verdens bedste bobler

22 november 2023

Bobler kan man stort set ikke få for mange af, og heldigvis er der exceptionel skum at hente ikke kun fra arnestedet Champagne. Cremant og cava er klassiske alternativer, tysk og østrigsk Sekt står stærk, og det knitrer og bruser mange andre steder. Bliv klog på områder, metoder, druer, typer og match med mad, når vi guider dig gennem en række lækre og sprøde mousserende vine.

Germany. Next Generation

25 oktober 2023

Få et inspirerende indblik i vækstlaget på den tyske vinscene. Find ud af, hvad der rører sig, og smag en række af de nyeste og mest spændende vine fra de unge vinmagere: det traditionsforlængende, det traditionsfornyende, det grænseoverskridende og det decideret skæve.

Orangevin 101

04 oktober 2023

Orangevin er på kort tid gået fra absolut nichevin til noget nær folkeeje. Smag dig ind på den alsidige vintype i al dens mangfoldighed og bliv klog på dens spændende historie, når vi guider dig igennem orangevinens farverige verden — fra gen- rens genfødsel på grænsen mellem Italien og Slovenien, over Østrig og Kroatien og tilbage til vinens vugge i Georgien.

Rul til toppen