Vinkursus

Lær alt om Riesling (intro)

Få en inspirerende indføring i hvidvinens superstjerne Riesling.
Vi skal smage såvel tyske som østrigske, franske og oversøiske udgaver,
fra de helt tørre til de tæt søde

Lær alt om Riesling (intro)
 

Til smagningen lærer du om:

  • Rieslings oprindelse og historie
  • de klassiske vinområder med Riesling
  • druens særkender og forskellige stilarter
  • vinenes mange sødmegrader
  • servering og de rigtige glas
  • at matche Riesling med mad
  • at finde den rette vin til den rigtige lejlighed
Rieslingdruen nævnes første gang, da seks Rieslingplanter optræder på en faktura fra det tyske Rhinland, dateret den 13. marts 1435. Siden er det gået gevaldigt fremad for druesorten: I begyndelsen af 1900-tallet er tysk Riesling blandt de dyreste vine i verden – mere kostbar end vine fra Bordeaux og Bourgogne. I dag er den den mest plantede sort i Tyskland, hvor omkring 40% af verdens Riesling-planter står plantet.
Riesling er en følsom drue, der nemt tager farve af de forhold, den dyrkes under. Den giver vin med et lokalt fingeraftryk og smag og duft af det sted, den kommer fra. Så der er lige så mange slags Riesling, som der er steder, den vokser, og derfor skal vi selvfølgelig også smage den fra det østrigske og det franske, hvor den også færdes hjemmevandt. Dens genvundne popularitet gør, at vi også ser den mere og mere fra de oversøiske vinlande.Riesling er blevet en kæmpe superstar igen. Noget af populariteten hænger klart sammen med det mangfoldige udtryk, druen har, og ikke mindst at det stadig er let af finde masser af Riesling for pengene. Jeg glæder mig til at vise druens mange ansigter på Rieslingkurset.
– Mads Jordansen

Du skal bl.a. smage følgende 8 vine:

  • 4 x tysk Riesling (fra tør til sød)
  • 1 x Alsace Riesling
  • 1 x østrigsk Riesling
  • 1 x australsk Riesling
  • 1 x amerikansk Riesling

Hvor: Winelab Academy, Mejlgade 51A 3, 8000 Aarhus C
Hvornår: Onsdag den 31. august 2022, kl. 19.00-21.00
Underviser: Mads Jordansen
Antal pladser: Max 25
Pris: 295,- (+ gebyr)
To me Riesling is great not just because it, like Pinot Noir for example, is so exceptionally good at expressing terroir, but also because it makes white wines that are so good at ageing.
Jancis Robinson
MW

På dette kursus bliver du undervist af

Mads Jordansen

Mads Jordansen

Owner & educator

Mads Jordansen har en stor og bred vinerfaring fra 20 år i branchen. Først som vinimportør, så wine writer og nu fuldtids underviser og ejer af Winelab Academy. Han underviser ligeledes sommelierer i Aarhus og København på Dansk Sommelier Uddannelse. Oveni er han director for Wines of Germany i Danmark.

Thomas Bohl

Thomas Bohl

Wine writer & educator

Thomas Bohl er vinskribent på Winelab, DinVinGuide og Flaskevis. Han har en akademisk baggrund i filosofi og mangeårig erfaring fra flere forskellige dele af vinbranchen. Hans ekspertise er særligt inden for østrigsk og østeuropæisk vin.

Østrigsk Sekt (for professionelle)

16 november 2022

Austrian Wine inviterer til Sekt-smagning på Winelab Academy. Vi giver en grundig indføring i tradition, typer og karakteristika, mens vi smager os gennem flere farvenuancer og de tre niveauer i kvalitetspyramiden.

VDP. Masterclass for professionelle – alt optaget

02 november 2022

VDP. Masterclass på Winelab Academy i Aarhus afholdes af Caro Maurer og præsenterer VDP, verdens ældste sammenslutning af førsteklasses-vingårde og samlingspunktet for næsten 200 af Tysklands mest talentfulde vinbønder.

Fransk for begyndere

25 oktober 2022

Få en veloplagt introduktion til fransk vin med grundig indføring i landets vigtigste vinområder, druesorter og vinstile og smagning af en række klassiske vine.

Rul til toppen