Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Andre druer

Visse vine indeholder druer, som ikke angives specifikt. Det kan skyldes, at man ikke ved, præcist hvilke druer der vokser i markerne: Det sker typisk, når man dyrker blandede beplantninger.

Traminer

En meget gammel centraleuropæisk hvidvinssort med et væld af kloner. Den er også kendt som Savagnin.

Síria

En aromatisk portugisisk hvidvinsdrue, der også dyrkes i rundt om i Spanien under et væld af synonymer. Den er især afholdt på grund af sin fine duft.

Sémillon

En fransk hvidvinsdrue, der har gjort sig berømt i Bordeaux. Dens navn stammer sandsynligvis fra St. Émilion.

Sauvignon Gris

En mørkere farvemutation af Sauvignon Blanc, som mest er udbredt i Frankrig.

Primitivo

En rødvinssort, der i de seneste år mest er blevet kendt som den californiske Zinfandel, selvom dens oprindelige identitet er som den kroatiske Tribidrag.

Piedirosso

En sjælden syditaliensk rødvinssort, der er mest udbredt rundt omkring i Campanien. Her benyttes den især til at blødgøre den tanninrige Aglianico.

Parrelada

Parrelada er en spansk hvidvinssort, der især er kendt som en af druerne, der indgår i produktionen af cava.

Malvasia

Malvasia er navnet på ganske mange forskellige sorter. De er mere eller mindre beslægtede, og mestendels grønne sorter, men derudover er variationen stor.

Lambrusco

Lambrusco er ret beset navnet på en italiensk mousserende vin på en række forskellige, beslægtede blå druer, der også bærer navnet Lambrusco eller har det som synonym.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…