Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Granit

Granit er en grovkornet bjergart, der hovedsageligt består af feldspat og kvarts. Granit kan også findes i Danmark, og den forefindes i mange vindistrikter

Gnejs

Gnejs er en fintkornet bjergart med striber af feldspat, kvarts og glimmer. Gnejs findes i mange forskellige former og forekommer adskillige steder.

Feldspat

Feldspat er et meget udbredt mineral, der findes i en lang række bjergarter, fx granit og gnejs.

Lehm

Lehm er en jordbundstype, en blanding af sand, silt og ler, der er opstået gennem gradvis forvitring af større stentyper.

Skifer

Skifer er en finkornet, lagdelt bjergart, ofte dannet af ler og rester af organisk materiale. Skifer er porøst og mineralholdigt.

Amfibolit

Amfibolit er en gråsort, mineralsk bjergart. Amfibolit findes som sten i mange regioner i Europa, fx også som Dunkelstein, der giver navn til Dunkelsteinerwald i Østrig.

Avesso

En sjælden portugisisk hvidvinsdrue. Den findes i den nordlige halvdel af landet og er mest kendt som del af blendet til Vinho Verde.

Auxerrois

En oftest anonym men ganske udbredt drue fra Nordfrankrig. Navnet stammer sandsynligvis fra Auxois, et gammelt navn for Alsace, hvor druen stammer fra.

Assyrtiko

En vigtig græsk hvidvinssort især udbredt på Khalkidiki og Santorini. Dens vine er friske og fyldige, med høj syre og tydelig citrusaroma.

Arrufiac

En sjælden, lokal sydfransk hvidvinssort med parfumeret aroma, høj alkohol og let bitterhed. Arrufiac har store klaser med små, tykskallede druer.

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…