Vinordbog

Vinordbogen giver dig svar på de spørgsmål, du kan have om vin. Hvad er Portugals nationaldrue? Hvad er botrytis og brettanomyces? Med tiden vil vi gerne have et komplet opslagsværk, men det kommer til at tage tid.

Du kan være med til at udvikle ordbogen: Savner du ordforklaringer, har du kommentarer, eller finder du fejl eller unøjagtigheder, er du meget velkommen til at sende os en mail.

Vi tilføjer og udbygger løbende indholdet i Vinordbogen, og dine spørgsmål hjælper os på vej.

Seneste artikler

Vermentino

Vermentino er en druesort fra Middelhavsområdet, der under forskellige synonymer dyrkes rundt om i det sydlige Frankrig og især det nordlige Italien.

Roditis

En klassisk græsk druesort, som er udbredt på Peloponnes, og før phylloxera var den meget udbredte og afholdte. Dens popularitet skyldtes især evnen til at udvikle frisk syre selv i meget varme klimaer.

Ribolla Gialla

Ribolla Gialla er en indfødt druesort fra Friuli i det nordøstlige Italien. Den har også en vis udbredelse sydøstover i Slovenien og Kroatien.

Petit Manseng

En aromatisk hvidvinsdrue fra Jurancon i det sydvestlige Frankrig, hvor den er mest kendt som den ene del af duoen bag områdets søde vine.

Pedro Ximénez

Pedro Ximénez er en sydspansk druesort, hvis evne til stor modenhed og højt sukkerindhold har gjort den berømt som druen bag sød sherry og Málaga.

Palomino

Palomino er en hvidvinsdrue fra Spanien, hvor den er berømt for sin rolle i sherry. Hovedkvarteret er i Andalusien, men den dyrkes desuden i bl.a. Sydafrika og Australien.

Muscadelle

En fransk druesort, der deler navn og personlighed med Muscat. Den har lignende duft og smag af friske druer og lyse rosiner, men de to druer er ikke i nær familie.

Goldriesling

Goldriesling er en specialitet fra Sachsen i det nordøstlige Tyskland. Den er en krydsning af Riesling og den temmeligt ukendte Früher Malingre.

Teroldego

En sjælden men udsøgt rødvinssort fra Trentino-Alto Adige i det nordligste Italien. Produktionens hjerte har i århundreder været i Campo Rotaliano for foden af Dolomitterne, hvorfra de bedste vine stadig kommer i dag.

Tannat

En markant fransk druesort med oprindelse i Pyrenæerne og berømmelse fra Cahors. Desuden har den fundet sit andet hjem i Uruguay, som producerer flere og flere fine vine på sorten.

Annonce

Til forsiden…