Vinarrangementer

Piemontesmagning

Piemonte betyder ‘bjergets fod’, og det må siges at passe perfekt til regionen der bl.a. huser kongernes vin. Med vinmarker, hasselnøddbuske og de fantastiske alper i baggrunden så langt øjet rækker, for ej at forglemme de fantastiske trøfler, viser Piemonte virkelig sit sande jeg. Torino er hovedstad for regionen, hvis vi sætter kongernes vin – Barolo – lidt i baggrunden.

Piemonte har i dag 58 DOC/DOCG-zoner, f.eks. Barolo, som kan skrive DOCG på etikken, sammen med 16 andre zoner. Vi skal denne aften smage de klassiske druesorter fra regionen og kommer omkring de vigtigste kommuner i regionen. Som et af de få steder i vinverdenen, kan der i Barolo-zonen til tider være familiekrig, da sønnike overtager fars produktion og omlægger til nye 225 l Barrique, hvor far i alt hans tid har brugt de gamle store klassiske ‘botti’, som kan indeholde 1.000 til godt 15.000 l.

Vinene kommer fra 3 producenter: traditionalisten Alfiero Boffa beliggende godt 20 km fra byen Asti, Marziano Abbona som hører mere til modernisterne, og er beliggende godt 25 km syd fra Alba og Andrea Oberto godt 15 km nord for Marziano Abbona, som er klassisk blanding af en modernist og traditionalist.

Vi smager følgende vine:

  • 2016 Alfiero Boffa, Gavi di Gavi, Piemonte, Italien.
  • 2016 Abbona, Langhe Bianco, Viognier, Cinerino, Piemonte, Italien.
  • 2016 Abbona, Dolcetto di Dogliani, Papa’Celso, Piemonte, Italien.
  • 2009 Alfiero Boffa, Barbera d’Asti, Collina D. Vedova, Piemonte, Italien.
  • 2015 Andrea Oberto, Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italien.
  • 2012 Abbona, Barbaresco, Piemonte, Italien.
  • 2014 Abbona, Barolo, La Pieve, Piemonte, Italien.
  • 2012 Andrea Oberto, Barolo Rocche dell’Annunziata, Piemonte Italien.

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Husk at medbringe kvitteringen, da den gælder som billet ved indgangen. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Fredag den 8. juni 2018 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…