Vinarrangementer

Sicilien og Etna

Efter et opgør med en broget fortid, har vinproduktionen på Sicilien taget gigantiske spring fremad og er blevet fuldstændig redefineret via et program, der har forvandlet vinmarker og vingårde til at matche moderne standarder.

Det varme og tørre klima dominerer øens kystlinje, men havet skaber klimatiske forhold, der hele tiden cirkulerer luften til at øge produktionen af intense, prestigefyldte vine. Sicilien er rig på bjerge og konditionerne med bjergsider, et varmt og tørt klima og en god leret jord er ideel for vindyrkning. Det er ikke udsædvanligt at finde vinmarker i 500- 900 meters højde på vulkanen Etna, og den høje beliggenhed af mange marker giver gunstige temperaturudsving mellem nat og dag.

Sicilien er den region i Italien hvor der produceres mest vin. Men langt hovedparten af vinene er dog konsumvin og det er under 20% som klassificeres som DOC-vin. En del klassificeres dog som IGT-vine (en klassifikation som giver mulighed for at bruge internationale druer som f.eks. Syrah og Chardonnay). Udviklingen er kolossal på Sicilien og det er kvalitetsvin, man i den grad satser på. De røde vine laves primært på Nero d?Avola druen. En drue som frembringer nogle dybe krydrede vine med rimelig høj garvesyre.

Denne aften tager vi en tur til Sicilien og smager følgende vine:

  • 2016 Feudo di Santa Tresa, Rina Ianca, Grillo/Viognier, Italien.
  • 2016 Azisa, Sicilia DOC, Zisola
  • 2013 Feudo di Santa Tresa, Insieme
  • 2015 Zisola, Mazzei, Sicilien
  • 2014 Doppiozeta, Mazzei, Sicilien
  • 2015 Achilles, Terre Siciliane IGT, Zisola

Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Husk at medbringe kvitteringen, da den gælder som billet ved indgangen. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Fredag den 4. maj 2018 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 299,–
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…