Vinarrangementer

Warre’s Portvinssmagning

Man kan næppe sige jul uden at sige portvin, og danskerne har for alvor taget de ædle dråber til sig.

Vi hylder portvinen med denne smagning, hvor du kan blive klogere på historien bag portvin. Vi gennemgår de klassiske typer: White Port, Ruby, Tawny, Vintage og så skal vi smage på verdens bedste Late Bottled Vintage.

Vi fortæller også historien om det ældste portvinshus Warre’s, som er Kgl. Dansk Hofleverandør og som leverer Den Kongelige Livgardes helt egen portvin.

Warre’s blev grundlagt for i 1670, og er det ældste af alle britiske portvinshuse. Firmaet var, lige fra begyndelsen, pionerer i fremstilling af portvin. I begyndelsen af det 18. århundrede etablerede de, som de allerførste, deres egne vinkældre i Villa Nova de Gaia. Da William Warre bosatte sig i Oporto i 1729, var han næppe klar over, at hans efterkommere i de følgende århundreder ville hellige sig fremstillingen af portvin? Længere end nogen anden britisk portvinsfamilie. William Warre kom hurtigt til at spille en fremtrædende rolle i portvinshandelen. I 1882 ankom skotten Andrew James Symington til Oporto, hvor han hurtigt indgik i et samarbejde med Warre’s, et samarbejde, der fortsatte frem til 1960’erne, hvor Symington overtog virksomheden 100%.

Warre’s råder over nogle af de bedste vinmarker og et af Douros fornemste »vinslotte«. Quinta da Cavadinha i Pinhao floddalen er Warre’s stolthed, og en af regionens fineste vingårde.

Vi smager følgende portvine:

Warre’s Fine White Port
Fine Ruby Port
Den Kongelige Livgardes Portvin, Warre’s
Warre’s Late Bottled Vintage
Warre’s Otima 10 year Tawny
Warre’s Otima 20 year Tawny
Warre’s, Colheita 2000
Warre’s, Vintage 2000

Der vil maksimalt være 25 deltagere til smagningen, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min. 10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Fredag den 8. december 2017 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2 A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/smagn...

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…