Vinarrangementer

Winemakers dinner, gourmetaften, vinkursus?

Dit overblik over vinarrangementer i hele Danmark. Se hvad der sker i dit område og er du arrangør af et arrangement, må du meget gerne indsende dit arrangement – det er naturligvis kvit og frit. Eneste krav for optagelse er, at det skal handle om vin.

Arrangørerne er ansvarligt for oplysningerne i beskrivelsen, Winelab.dk er blot videreformidler.

Aktuelle arrangementer

Vinsmagning med simreret

Vi gentager successen. 7 spanske rødvine der passer til vinterens retter + simreret

Smag rødvine fra små familie vingårde i Spanien.

Først smager vi vinene, mens vi fortæller om dem, og om vinmagerne bag vinene. Derefter serverer vi en simreret med brød til, hvortil I kan smage alle vinene igen.

Hvad kan dine smagsløg egentlig?

Før selve smagningen vil vi udsætte Jer for et lille trick: En test som giver jer en oplevelse af jeres smagsløg, hvad de kan og hvornår smagene fremkommer.

I løbet af smagningen får jeres smagsløg oplevelser og vi fortæller hvad mad og vin gør ved smagsløgene?

Min 10 personer – max 16 personer

Simreretten kommer fra caféen Stuen th. på Trøjborg, de laver virkelig lækker mad af økologiske og lokale råvarer.

Så du kan glæde dig til både vine og mad.

Dato: Onsdag den 25. oktober 2017 kl. 18–21:30
Sted: Grapeland, Rosensgade 30, 8000 Aarhus C.
Arrangør: Grapeland
Pris: 375,–
Hjemmeside: grapeland.dk/smagninger

Tysk Vin i Pressen

I år afholder Wines of Germany Danmark for første gang en 1-dags festival i Pressen, Politikens Hus i København med fokus på tyske vine.

Det sker torsdag den 26. oktober og foregår fra kl. 14:00–16:30 (smagesession 1) og 17:30–20:00 (smagesession 2).

Flere end 20 vinimportører har meldt deres ankomst og medbringere flere end 200 tyske vine – fra stjernerne riesling og spätburgunder til den mousserende tyske sekt.

I anledningen af Tysk Vinfestival i Pressen er der helt eksklusivt mulighed for at købe billet til Egon Müller Master Class, hvor du kan smage 10 Scharzhofberger-vine i 10 forskellige årgange sluttende med en af de sjældne auktionsvine. Egon Müller har en unik position som verdens førende Riesling-producent.

Denne Master Class finder sted fra kl. 16:00–17:30 og køber du billet til denne får du samtidig adgang til én af de to smagesessions.

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 14–20
Sted: Pressen, Politikens Hus, København V
Arrangør: Wines of Germany Danmark
Pris: 200,– smagesession 1 / 250,– smagesession 2
Hjemmeside: https://ekstrabladetbillet.safeticket...

Australsk vinsmagning med Peter Lehmann

Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende serier af vine i ethvert prisleje, prisvindende vine år efter år, og især kendt for sin store indsats i Barossa Valley.

I 1978 havde Australien overproduktion af vine, og Peters daværende arbejdsgiver, beordrede ham til at ophæve aftalerne med vinbønderne, der leverede druer til huset. Peter vidste, at det ville betyde økonomisk ruin for de små avlere, og det kunne han ikke acceptere. Med hjælp fra familie og venner skabte han et nyt firma i 1979 og aftog nu druerne fra bønderne, for selv at producerede vinen. Allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. I spidsen for det nye vineri stod Peter og bag ham en håndfuld kolleger, heriblandt Andrew Wigan, der i mange år fungerede som Chief Winemaker. Mange mener, at Peter reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere.

Vi skal denne aften smage os igennem en perlerække af Peter Lehmanns bedste vine, med fokus på hans ‘Masters’-serie. Derudover har vi været dybt nede i vores private kælder og fundet hans ikoniske Stonewell Shiraz frem i årgang 1997, som vi skal smage op imod hans anmelderroste årgang 2010.

Denne aften smager vi følgende vine :

Peter Lehmann, Masters, Wigan Eden Valley Riesling
Peter Lehmann, Masters, Eight Songs Shiraz
Peter Lehmann, Masters, Mentor Cabernet Sauvignon

Peter Lehmann, VSV 1885, Barossa Shiraz
Peter Lehmann, Stonewell, Shiraz 2010
Peter Lehmann, Stonewell, Shiraz 1997
Peter Lehmann, Masters, Botrytis Semillon

Der vil maksimalt være 25 deltagere til smagningen, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 499
Hjemmeside: https://www.kjaersommerfeldt.dk/event...

Orangevin smagning på S’vinbar

Orange is the new black! Alle snakker om det, men hvad er det nu det er? Mange har taget orange vin til sig, men er du endnu ikke helt med på bølgen? eller vil du bare gerne lære noget mere? skal du klart komme og være med denne aften! Vi har overtalt Thomas Bohl til at gentage successen fra forrige år, og her er altså virkelig lagt op til en anderledes aften, når vi igen skal smage os gennem orangevinens mange facetter. Hvem fandt på det? Hvordan virker det der skindfermentering, og er det hele naturvin eller hvordan? Vi spørger oraklet og bliver forhåbentlig alle meget klogere.

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18–20
Sted: S’vinbar, Klostergade 62, 8000 Aarhus
Arrangør: S’vinbar
Pris: 300,–
Hjemmeside: https://svinbar.safeticket.dk/events/...

Ungarsk Vinaften

En eksklusiv smagsoplevelse og historien bag vine ud over det sædvanlige – ungarske Vine!

I denne smagning tager vi en tur rundt i Ungarn og smager på klassiske og traditionelle druer fra to af de bedst kendte vindistrikter; Balaton og Szekszárd.

Restaurant UPSTAIRS’s køkkenchef sørger for en lækker 5 retters menu til vinene.

Hvidvin til velkomsten
2016 Irsai Oliver, Balaton, Feind Winery

Forret
Laksetatar på frisk salater
2016 Chardonnay, Balaton, Feind Winery

Mellemret
Hjemmerøget and med abrikos, valnødder og tranebær 2015 Merlot, Szekszárd, Takler Winery

Hovedret
Langtidsbraseret oksebryst US med rodfrugter og skysauce
2012 Cabernet Franc, Balaton, Feind Winery

Ost
2 slags oste med råmarinerede pærer og knækbrød
2015 Tyreblod, Szekszárd, Takler Winery

Dessert
Vanille panna cotta med bærkompot
2012 Zeusz, Balaton, Feind Winery

Bordreservation og betaling skal ske direkte til restauranten på tel: 46 35 19 00 eller bordreservation@upstairs-roskilde.dk. Vær venligst opmærksom på, at tilmelding er bindende og købte billetter hverken refunderes eller byttes.

Glæd jer, det bliver fantastisk!

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18–22
Sted: Roskilde
Arrangør: PaTrio Vin, 46 35 19 00
Pris: 549,–
Hjemmeside: www.patriovin.dk

Champagnemiddag med Laudrup Vin på Reinwald’s

Kom med til Champagnemiddag med Laudrup Vin og Mailly torsdag d. 26. oktober kl. 18.30 på Reinwald’s på Frederiksberg.

Alle Champagner fra Mailly er lavet med druer høstet fra enkeltmarker klassificeret som Grand Cru, og der er følgende 8 Champagner på programmet denne aften:

  • Mailly Brut Reserve
  • Mailly Blanc de Noirs
  • Mailly Brut Rosé
  • Mailly Brut Millesime 2009
  • Mailly Intemporelle Grand Cru 2010
  • Mailly Les Echansons Millesime 2006
  • Mailly Brut Millesime Magnum 1998
  • Mailly Delice Demi Sec

Xavier Millard fra Mailly vil på selve aftenen præsentere og fortælle om de flotte bobler, som Reinwald’s laver 4 lækre retter til.

Det er tidligere bevist, at Champagnerne fra Mailly og maden på Reinwald’s komplementerer hinanden på smukkeste vis – men kom selv og bedøm…

Vores Champagnemiddag, som vi holder her om efteråret, plejer at være rigtig populær, så vi råder til hurtig tilmelding, hvis du/I vil med!

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18:30–22:30
Sted: Reinwald’s, H.C. Ørsteds Vej
Arrangør: Laudrup Vin
Pris: 895 kr.
Hjemmeside: https://www.laudrup.dk/da/andet/wd-ch...

Winemakers Dinner med Ciabot Berton fra Piemonte

Vi får besøg af Paola Oberto fra Ciabot Berton i La Morra i Piemonte den 26. oktober 2017.

Paola vil guide os igennem et smageprogram på 7 vine, hvor vi bla. skal smage Ciabot Bertons Dolcetto d’Alba DOC, Barbera d’Alba DOC, Langhe Nebbiolo DOC og ikke mindst Barolo DOCG. Heriblandt Barolo Rocchettevino DOCG 2012 der bla. har fået udmærkelsen »Decanter 2017 World Wine Awards: Platinum Best in Show«, 95 point.

La Vecchia Gastronomia Italiana serverer en lækker 4-retters menu, der er afstemt med vinene på smageprogrammet.

Til arrangementet vil det være muligt at købe de smagte vine til rabatpris.

Vi glæder os til en forrygende aften med lækker mad og fremragende vine.

Der er et begrænset antal pladser, så vi tilråder hurtig booking.

Billetter kan købes på Billetto – eller send en email til info@govinum.dk

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18:30–21:30
Sted: La Vecchia Gastronomia Italiana, Falkoner Alle 17, 2000 Frederiksberg
Arrangør: GoVinum
Pris: 589 kr
Hjemmeside: govinum.dk/Vinsmagning/index.html

Bourgognesmagning

Bourgogne er ren elegance.

Man bruger typisk druerne Pinot Noir og Chardonnay, og er verdens bedste til det.

Hvordan kan det være?

Hvordan gør de?

Hvad er terroir, og hvorfor er det vigtigt?

Disse spørgsmål og meget andet, vil blive besvaret denne aftenen.

Der serveres ikke mad til smagningen

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18:30–21
Sted: H.J. Hansen Vin, Østbanegade 3, 2100 KBH Ø
Arrangør: H.J. Hansen Vin
Pris: 450,– / 500,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/bourgogne...

Bourgognesmagning

Bourgogne er ren elegance.

Man bruger typisk druerne Pinot Noir og Chardonnay, og er verdens bedste til det.

Hvordan kan det være?

Hvordan gør de?

Hvad er terroir, og hvorfor er det vigtigt?

Disse spørgsmål og meget andet, vil blive besvaret denne aftenen.

Der serveres ikke mad til smagningen

Dato: Torsdag den 26. oktober 2017 kl. 18:30–21
Sted: H.J. Hansen Vin – Vestergade 97–101, 5000 Odense – Vinkælderen
Arrangør: H.J. Hansen Vin
Pris: 450,– / 500,–
Hjemmeside: https://www.hjhansen-vin.dk/bourgogne...

Winemaker’s Dinner med Laudrup Vin og Il Palagio

Kom med til en ægte lokal italiensk aften i hjertet af København!

Bag den lille nye italienske restaurant, Teatro del Gusto, står nogle af Københavns skarpeste italienere. Antonio Doni er gået sammen med Leonardo Battain (Famo, L’Altro, Era Ora m.fl.) og har skabt en lille italiensk perle på Holbergsgade.

På besøg er Monia Piccini, vinmager og ejer af Il Palagio i Chianti Classico, og hun vil aftenen igennem fortælle alle de gode historier om sine vine og om Toscana.

Menuen er under tilrettelæggelse og vil blive offentliggjort her på siden snarest muligt. Prisen per person er blot 795 kr. Grundet begrænset antal pladser denne aften, opfordrer vi til hurtig booking.

Om Il Palagio:
Il Palagio er beliggende i hjertet af Toscana – mere præcist i den velkendte ‘gyldne dal’ Conca d’Oro. Et område, der er kendt i hele verden for sine smukke landskaber – og især for sin vidunderlige vin og olivenolie. Familien Piccini driver vingården som i alt har omkring 13 hektar jord, hvoraf de 3 ½ hektar er beplantet med oliventræer og resten med udvalgte vinstokke. Vinhuset producerer kun vin i små mængder og vinen er værdsat og efterspurgt af samlere. I de sidste par år har winemaker Marco Chellini taget føringen i vinfremstilling på Il Palagio.

MENU OG VINMENU:

Velkomst:
Terre di Sant Alberto Prosecco

1. servering:
Il Palagio Ignobile IGT i 2 årgange

2. servering:
Il Palagio Chianti Classico 2013
Il Palagio Chianti Classico Riserva 2012

3. servering:
Il Palagio Le Bambole 2012

4. servering:
Caprili Vin Santo

Kaffe & Cantucci

Dato: Torsdag den 2. november 2017 kl. 18:30–22:30
Sted: Teatro del Gusto, Holbergsgade 17, 1057 København K
Arrangør: Laudrup Vin
Pris: 795 kr.
Hjemmeside: https://www.laudrup.dk/da/andet/wmd-p...

M. Chapoutier Smagning

Tag med til en spændende vinsmagning med vinhuset der flest gange fået 100 point af vinanmelderen Robert Parker.

M. Chapoutier, med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet.

Vi smager følgende vine:
M. Chapoutier, Crozes-Hermitage Petite Ruche Blanc
M. Chapoutier, Les Granits Blanc
M. Chapoutier, Côtes-du-Rhône, Belleruche
M. Chapoutier, Crozes-Hermitage Petite Ruche
M. Chapoutier, Rasteau
M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape, Collection Bio
M. Chapoutier, Les Varonniers, Rouge
M. Chapoutier, Côte-Rôtie, Les Bécasses

Der vil maksimalt være 20 deltagere til smagningen, hvilket sikrer en intim og hyggelig stemning. Der tages forbehold for fejl og ændringer i programmet. Smagningen gennemføres kun ved min.10 solgte billetter. Billetten kan ikke refunderes/byttes.

Dato: Fredag den 3. november 2017 kl. 17–19
Sted: Skovvejen 2A
Arrangør: Kjær Sommerfeldt
Pris: 399

Eksklusiv Baroloaften på Hesselet

Eksklusiv 5-retters Barolo-aften med topvine fra Rocche dei Manzoni, en af de højest ratede Baroloproducenter.

I køkkenet har Gastronomisk Leder Lasse Paulsen sammensat en særdeles spændende menu, der matcher de spændende vine fra Rocche dei Manzoni.

Lasse Paulsen er et særdeles anerkendt ansigt i den gastronomiske verden. Han har været køkkenchef på flere af landets bedste restaurationer blandt andet på Molskroen sammen med Wassim Hallal og Michel Michaud.

På Hesselet arbejder Lasse Paulsen med det klassiske køkken i en moderne fortolkning med tilgang til eksklusive råvarer.

Rocche dei Manzoni regnes af mange vinanmeldere, som den bedste Barolo-producent, og denne aften kan vi servere flere af hans topvine i modne og meget sjældne årgange.

Glæd jer, det bliver stort!

VINE

**Aperitif
Rocche dei Manzoni
Valentino Brut Zero 2004

Rocche dei Manzoni
Langhe Chardonnay »Angelica« 2013

Rocche dei Manzoni
Langhe Rosso Bric Manzoni 2005
Langhe Rosso Quatr Nass 2006

Rocche dei Manzoni
Barolo Vigna Cappela di Sankt Stefano 1997
Barolo Vigna Cappella di Sankt Stefano 1998

Rocche dei Manzoni
Barolo Pianpolvere Soprano Bussia Riserva 2001
Barolo Pianpolvere Soprano Bussia Riserva 2004

Rocche dei Manzoni
Remember 2004

Alle placeres ved 8-mands borde

Hotel Hesselet tilbyder dobbeltværelser inklusiv morgenmad til en attraktiv pris, til de gæster der deltager denne aften.

Dobbeltværelse inklusiv morgenmad for 2 personer kun 1.195,– kr.

Reservation af værelser sker direkte til Hotel Hesselet på tlf. 6531 3029

Dato: Fredag den 3. november 2017 kl. 19–23
Sted: Hotel Hesselet, Christianslundsvej 119, 5800 Nyborg
Arrangør: Fionia Vin
Pris: 1395,–
Hjemmeside: www.fioniavin.dk

Romano dal Forno på MASH

Denne aften serverer vi de bedste vine fra kultproducenten Romano dal Forno i Veneto.

Romano dal Forno behøver ingen nærmere introduktion, alle vinelskere kender denne kompromisløse kultproducent, der år efter år laver nogle af de bedste vine i Veneto.

Tætte og utroligt komplicerede vine.

Menuen bliver annonceret min. 2 måneder inden arrangementet. Den vil bestå af årstidens bedste råvarer og de ultimativt møreste bøffer i verden.

Der er KUN 35 kuverter til dette eksklusive arrangement.

VINMENU

1. ret
Rocche dei Manzoni Valentino Brut

2. ret
Romano dal Forno
Valpolicella Superiore DOC 2010

3. ret
Romano dal Forno
Amarone della Valpolicella 2010

4. ret
Romano dal Forno
Vigna Seré 2010

Store fyldige og kraftige vine til verdens møreste bøffer.

Dato: Torsdag den 9. november 2017 kl. 19–23
Sted: MASH, Vestergade 11, 5000 Odense C
Arrangør: Fionia Vin
Pris: 1995,–
Hjemmeside: www.fioniavin.dk

Annonce

Annonce

Til forsiden…