Jul

Vinene til julemiddagen – vintest og anbefalinger

Winelab.dk har bedt en håndfuld danske vinhandlere om deres bedste bud på julevine til en klassisk dansk julemiddag i 3 forskellige prisklasser. Winelab.dk har prøvesmagt dem og kan konstatere, at niveauet på vinene var højt. Du kan læse resultaterne her.

Vin til risalamande (ris a la mande)

Ris a la mande går i to retninger med smagen. Fløden med mandlerne går til venstre og kirsebærsaucen går til højre. Men vi kan sagtens få dem til at mødes i en flaske dessertvin.

juleand

Overblik: Match af vin til julemiddagen

Rødvine til julemiddagen kræver power. Hvad enten vi spiser and, gås eller flæskesteg, så er tilbehøret i ni ud af ti hjem, rødkål, hvide og brune kartofler.

50 anmeldte vine som passer til juleand og julesteg

Julen står for døren. Er julevinen ikke indkøbt endnu, er her lidt inspiration. ikke mindre end 50 anmeldte vine, som alle kan matche et klassisk dansk julemåltid.

Ni opskrifter på gløgg – fra Småland til middelalderen

Det er blevet december og tid til et glas gløgg eller to. I denne artikel kan du finde inspiration i hele ni gennemprøvede opskrifter.

Stor test af 50 Amarone della Valpolicella – danskernes julevin

Stor test af Amarone. Hvad skal en Amarone koste, for at den smager af Amarone? Hvilke vinhandlere har de bedste vine på hylderne? Læs med i testen af 50 juleaktuelle Amaroner.

Lutendranck – middelalderens gløgg

Er du mættet af den sædvanlige julegløgg? Så prøv lutendranck, som er en frisk og krydret glögglignende drik fra middelalderen. Den kan serveres varm eller kold og laves på enten rød- eller hvidvin.

Brødrene Prices flæskesteg

Der findes mange måder at lave flæskesteg på – nogle starter f.eks. med at koge sværen. Det har vi forsøgt nogle gange, men vi syntes ikke, resultatet blev særlig meget bedre af den grund.

Brødrene Prices Christmas cake

Dette er den kage, der skal bages først af alle, ellers kan den ikke nå at være færdig juleaften! Denne julekage bagte vores mor en enkelt jul, og opskriften blev bragt i det daværende madblad »Mad og gæster«

Brødrene Prices Risalamande

Adam og James Prices’ opskrift på den klassiske dessert, som Juleaften er på menuen i langt de fleste danske julehjem.

Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Adam & James Price – Jeg glæder mig i denne tid

Jeg er sikker på, at Price-fans ikke vil gå forgæves. Alle vi andre kan nu også hente god inspiration til bordet her i den mørke tid.

Emmerys opskrift på vaniljekranse

Fra den nye kogebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre vaniljekranse.

Emmerys opskrift på brunkager

Fra den nye bagebog »Den Økologiske Bager« bringer vi her opskriften på emmerys store lækre brunkager.

Vin til and

Vin til and

Højsæson for andespisning er i Danmark uden tvivl Mortensaften og Juleaften. Men and er meget andet end en klassisk andesteg. Se her, hvilke vine der passer særlig godt til et lækkert stykke and, for der er mange hylder at vælge på, så længe du holder dig

Tilberedning af andesteg

Der er ingen ben i at stege en and til perfektion. Anne Larsen afslører her, hvordan du gør, så du har velstegt and, som oven i købet er varm ved servering.

Paul Cunninghams julerødkål

Paul Cunninghams opskrift på julerødkål. Han skærer den i grove tern, fordi han ikke kan få strimler op på gaflen, og så bliver hans kone sur, hvis han spilder på sin skjorte.

Julevin – tips til hvordan du finder de bedste vine til juleaften

Hvert år er det en tilbagevendende tradition, at vi, der arbejder med vin, skal kloge os på, hvad man drikker til maden juleaften.

Sukkerrørsirupskage fra Madeira

Atlanterhavsøen Madeira kan meget andet end levere dygtige fodboldspillere og sød vin. Prøv eksempelvis den traditionelle sukkerrørsirupskage, som passer perfekt til julen – og et glas sød Madeira.

Mulled Wine – opskrift på britternes gløgg

Opskriften på briternes gløgg, der er let og hurtig at lave. Du kan forberede den i forvejen og blot varme op, når du skal bruges den.

Blomsterbergs Jul : Krydret julegløgg

Mette Blomsterbergs krydrede julegløgg der virkelig er proppet med masser af julekrydderier, blandt andet også laurbærblade.

Blomsterbergs Jul : Flæskesteg og andesteg med brun sauce og brunede kartofler

Mette Blomsterbergs opskrift på hvordan hun tilbereder flæskesteg og andesteg og med tilbehøret og ikke mindst soucen, som er en del af en klassisk julemiddag.

Blomsterbergs Jul : Mors klejner

Mette Blomsterbergs mor lavede klejner til de få udvalgte. Se her hvordan du gør hende kunsten efter.

proptrækker

Tre gode gaveideer til vinelskeren – og dig selv

Udbuddet af vintilbehør er stort og broget, men her er tre enkle redskaber eller gadgets, som vinelskeren med garanti kan bruge. De er faktisk ikke til at leve uden i længden.

Vin chaud

Vin chaud – Fransk gløgg

Fransk varm vinterdrik, som mange måske har mødt en kold vinterdag på en fransk løjpe. Det smager også fremragende i den danske råkolde december.

Glühwein

Glühwein – Tysk gløgg

Tysk vinter- og julespecialitet, du kan varme dig på ved et af landets mange udendørs julemarkeder, der skyder op i december.

Dansk julegløgg

Dansk julegløgg

Opskriften på den klassiske danske julegløgg, som er blevet drukket i december gennem generationer.

Traditionell julglögg från Småland

Original opskrift på smålandsk julegløgg, der varmer helt ind i julehjertet.

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Hvid gløgg med hyldeblomst og appelsin

Den hvide gløgg kan også friskes op med appelsinbåde i glassene. Bogen ‘Vintermad der varmer’ giver her sit bud på den bedste hvide variant.

hvid gløgg

Hvid gløgg med frugtbrændevin og pære

Opskriften på Claus Meyers lækre hvide gløgg lavet på æblemost med ingefær og æble- eller pærebrændevin.

flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær og sovs

Claus Meyers viser, hvordan du let laver en flæskesteg med sprød svær og naturligvis en god sovs til.

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich er den bedste måde at få brugt resterne fra flæskestegen. Prøv Claus Meyers opskrift, der tilmed er blevet en klassiker i Meyers Deli.

æbleskiver

Æbleskiver

Opskriften på Claus Meyers æbleskiver med appelsin og kardemomme. Én portion er aldrig nok.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Til forsiden…